Hlavní obsah

Jandač je zvědavý, jestli Mozík začne plavat. Radila ukáže jen vyprodané O2 areně

Praha
Aktualizováno

S Dominikem Furchem v brance by měli nastoupit čeští hokejisté ve středečním utkání v pražské O2 areně proti Finům v rámci Channel One Cupu. Kouč Josef Jandač do sestavy zařadí i obránce Podolsku Vojtěcha Mozíka a útočníka moskevského Spartaku Lukáše Radila. Dalších šest hokejistů, kteří ještě v pondělí hráli za své kluby zápasy KHL a tento týden s národním týmem dosud netrénovali, ale do duelu s týmem Suomi nezasáhnou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Josef Jandač během tréninku hokejové reprezentace.

Článek

Furch ještě v pondělí odchytal celý zápas na ledě Togliatti, kde Avangardu pomohl čistým kontem k výhře 5:0. Do Prahy pak přiletěl v úterý odpoledne. „Věřím, že je v pořádku. Plánujeme ho proti Finům nasadit, záda mu bude krýt Patrik Bartošák," uvedl Jandač, že by si měl sedmadvacetiletý brankář odbýt sezónní debut za národní tým..

Na ledě proti Finům nebudou chybět ani Lukáš Radil s Vojtěchem Mozíkem, tedy další dva borci, kteří mají v nohách pondělní zápasy v KHL. „S Lukášem jsme domluveni, že odehraje zápas s Finy v útoku s Vondrkou a Koukalem. Pokud se nic nestane, dostane pro zbytek turnaje volno a do Moskvy s námi nepoletí," avizuje Jandač, že moskevské souboje s Kanadou a Švédskem absolvuje národní tým bez křídelníka Spartaku.

Mozík pak dostává šanci na reparát po nevydařeném listopadovém turnaji Karjala. „Za Podolsk podává dobré výkony, hodně jsme si od něj slibovali, minulý turnaj mu ale nevyšel. To se může stát, proto mu teď chceme dát šanci na reparát. Hodíme ho do vody a uvidíme, jestli bude plavat," je kouč zvědavý, jaké reakce se od Mozíka dočká.

Pravděpodobná sestava českého týmu proti Finům:
Furch (Bartošák) - Kundrátek, Jordán, Mozík, Jan Kolář, O. Němec, M. Doudera, Z. Michálek, Šulák - M. Erat, P. Holík, Martin Růžička - Radil Koukal, Vondrka - Řepík, Mertl, D. Kubalík - Nestrašil, Lev, T. Zohorna.

Odpočinek naopak Jandač ve středu dopřeje šestici dalších hráčů, kteří ještě včera váleli na klubové scéně v KHL - brankáři Pavlu Francouzovi, obráncům Ondřeji Vitáskovi s Adamem Poláškem a útočníkům Romanu Horákovi, Jiřímu Sekáčovi a Janu Kovářovi.

Tým po úterním tréninku opustili plzeňští Miroslav Svoboda, Michal Moravčík, Miroslav Indrák a David Stach, kteří reprezentaci od pondělí po záplavě omluvenek doplnili jako sparing, aby nároďák mohl plnohodnotně trénovat. „Poděkovali jsme ji, jejich výpomoc do tréninku nám hodně pomohla," řekl Jandač.

Hokejisty by měla proti Finům hnát vyprodaná O2 arena. Všechny vstupenky, které šly do prodeje, fanoušci vykoupili. Záležet už bude jen na využití klubového patra. "I když poslední dobou naše výsledky nejsou valné, lidi na reprezentační hokej chodí. Jsme za to rádi, což je ale pro nás i závazek. Chtěl bych, abychom měli lepší pohyb a hráli víc na puku než v listopadu na Karjale," vrací se trenér k listopadovému turnaji, ne němž Češi prohráli se Švédy a Rusy, a porazili jen Švýcary.

Reklama

Související témata:
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko