Hlavní obsah

Jandač: Porazit Kanadu se vždy počítá. A je mi jedno, jestli má hráče z NHL, nebo ne!

Moskva

Jako by snad měli zálibu v obracení nepříznivě se vyvíjejících zápasů. Po otočce s Finy dokázali čeští hokejisté odpovědět i na náskok Kanady, kterou v moskevském Parku legend v rámci Channel 1 Cupu zdolali 4:1 a uspěli proti ní poprvé od května 2010.

Foto: Pavel Golovkin, ČTK/AP

Radost českého týmu, Michal Řepík srovnal na 1:1 utkání s Kanadou na Channel One Cupu.

Článek

„Porazit Kanadu se vždycky počítá. Protrhli jsme dlouhou neúspěšnou sérii proti ní a je mi úplně jedno, jestli za ni hráli hokejisti z NHL, nebo ne. Jsme za vítězství rádi, bylo zasloužené," tvrdil po utkání trenér národního týmu Josef Jandač a připomenul osm předchozích proher s výběrem Javorového listu.

Skoro celou první třetinu přitom Češi měli problémy se zakládáním útoků a až na Horákovu střelu do horní tyčky gólmana Brusta neohrožovali. „Kanaďané předváděli velice nepříjemný hokej, vůbec jsme ani nedostávali čas na hru s pukem," soudil obránce Ondřej Vitásek.

Kanaďané, složení výhradně z hráčů působících v evropských soutěžích, navíc šli v prostřední třetině při trestu do vedení, proti dělovce Ellisona s rychlostí 128 km/h neměl Francouz nárok.

„Museli jsme dál zůstat trpěliví, k žádné panice totiž nebyl důvod. Už mnohokrát jsme dokázali nepříznivý stav otočit," soudil Jandač, jehož týmu pomohl vyrovnávací gól Řepíka jen půl minuty před druhou sirénou. „Byl to mimořádně důležitý moment, když dáte gól třicet vteřin před odchodem do šatny, vždycky to strašně moc pomůže," věděl trenér.

Řepíkovi na gól přihrál Mozík, který pak ve 47. minutě vůbec z první české přesilovky skóre otočil. „Mozík podal výborný výkon, nebylo to jen o jeho gólu. I ve hře v poli byl vynikající," chválil trenér obránce Podolsku, kterému předchozí turnaj Karjala vůbec nevyšel.

Konečnou podobu pak výsledku dali trefami do prázdné kanadské brány Erat a znovu Řepík. Výhru tak Jandačovi kalilo jen zranění Kubalíka, který nedohrál. „Má špatné levé rameno, víc k jeho zdravotnímu stavu ale momentálně nevím," uzavřel Jandač.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.