Hlavní obsah

Na Švédy bez zraněného Kubalíka i otřeseného Michálka. Do sestavy se znovu nevejde Šulák

Moskva
Aktualizováno

Česká hokejová reprezentace nastoupí v neděli do svého závěrečného zápasu turnaje Channel One Cup proti Švédsku s Dominikem Furchem v brance. Mimo sestavu zůstanou obránci Zbyněk Michálek s Liborem Šulákem a útočník Dominik Kubalík, který kvůli poraněnému ramenu nedohrál už páteční moskevský vítězný duel s Kanadou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dominik Kubalík do nedělního zápasu se Švédskem kvůli zranění nezasáhne.

Článek

Kubalík, útočník švýcarského Ambri-Piotta, odstoupil z utkání proti výběru Javorového listu ve druhé třetině a jeho zdravotní stav mu neumožnil s týmem absolvovat sobotní trénink. Toho se sice zúčastnil sparťanský obránce Zbyněk Michálek, ani s ním ale trenéři nejspíše pro souboj se Švédskem nebudou moci počítat.

„Kubalík je mimo kvůli zranění a opravdu to vypadá, že hrát nebude ani Zbyněk Michálek. Cítí se nějaký otřesený, když v sobotu po tréninku slezl z ledu, tak to nebylo ideální," prohlásil asistent trenéra Václav Prospal. Třetím mužem, kterého se duel s Tre kronor nebude týkat, je zadák Libor Šulák, jenž se nedostal na soupisku ani pro zápas s Kanadou.

Předpokládaná sestava Česka:
Furch - Kundrátek, Jordán, O. Němec, M. Doudera, Polášek, Vitásek, Mozík, Kolář - M. Erat, Jan Kovář, Sekáč - Martin Růžička, Koukal, Vondrka - Řepík, Mertl, T. Zohorna - Horák, P. Holík, Lev - Nestrašil.

„Chceme vidět všechny hráče v akci, ale nastoupit jich do útoku může jen dvanáct," říká Prospal s tím, že pouze jako třináctý forvard bude připravený Andrej Nestrašil. Oproti poslednímu zápasu se kromě gólmana Furcha na ledě objeví i obránce Michal Jordán a útočník Petr Holík.

Česká reprezentace může v případě výhry nad Švédy pomýšlet i na celkové vítězství v Channel One Cupu, což se jí naposledy povedlo předloni. Nyní k tomu ale potřebuje i zaváhání domácí sborné v jejím nedělním klání s Finskem. Pakliže by Češi v neděli uspěli, vyhráli by na turnaji Euro Hockey Tour všechny zápasy, což se jim naposledy podařilo na Channel One Cupu v Soči v roce 2013.

„Chceme vyhrát každý zápas, nejeli jsme sem s tím, že stačí jen dvě vítězství. Navíc cítíme šanci celý turnaj vyhrát," prohlásil útočník Michal Řepík.

Se Švédskem národní tým vyhrál pět z posledních sedmi vzájemných duelů, v tom úplně posledním ale v listopadu v rámci Karjaly prohrál v Örebro 3:5. „Rádi bychom jim teď tu porážku oplatili. Tehdy jsem ale odehráli dobrý zápas až na oslabení, v nichž jsme dostali tři góly. Na to si musíme dát pozor," varuje Řepík před zbytečnými vyloučeními.

Utkání v Moskvě začíná v 11:00 SEČ, přímý přenos vysílá ČT 2. Podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama