Hlavní obsah

Hokejová dvacítka jde na MS na Švédy, chce pohlídat individuality

Buffalo

Pokus o senzaci číslo 2 je tady. Česká hokejová dvacítka narazí po úspěšném vstupu do mistrovství světa v Buffalu proti Rusku (5:4) ve čtvrtek ve 22:00 na dalšího silného soka - Švédsko. Seveřané na úvod vyhráli nad Běloruskem 6:1 a je považováno za jednoho z vážných kandidátů na zlato. Tým trenéra Filipa Pešána si uvědomuje, že k dalšímu úspěchu musí uhlídat řádu skvělých švédských individualit.

Foto: Sport.cz

Český reprezentnat Ostap Safin v duelu s Ruskem na úvod MS dvacítek.

Článek

"Za výhru nad Ruskem jsme strašně moc rádi. Moc jsme ji potřebovali, protože teď se budeme cítit mnohem lépe a nebude na nás takový tlak," řekl útočník Daniel Kurovský. "Proti Rusku jsme skvěle bránili a hráli jsme týmově. Musíme se na to zaměřit a pokračovat v tom dál," uvedl forvard Ostap Safin.

Český výběr ve středu ráno absolvoval jen lehčí trénink, na který se hráči museli přesunout do vedlejší tréninkové haly. "Podmínky jsou tady v pohodě. Akorát když jsme přecházeli do tréninkového centra, tak to bylo trochu nestandardní. Museli jsme v bruslích a v chráničích přecházet z jedné haly do druhé, ale nebylo to nic, s čím bychom se nepoprali," uvedl trenér Pešán.

"Když jsme vyšli ven, hned jsme běželi sprintem do vedlejší haly, abychom se nenachladili. To bylo trochu legrační. Po tréninku jsme chvíli počkali v šatně, abychom trochu vychladli," usmíval se Safin.

Trenér neprozradil, zda vymění gólmana Kořenáře

Tým už se těší na souboj se Švédy. "Myslím si, že Švédové jsou jedni z největších kandidátů na zlato. Mají v týmu velmi dobré individuality a jejich obránci jsou hodně silní na kotouči. Bude to pro nás určitě těžký zápas. Viděl jsem jejich poslední přípravný zápas před mistrovstvím světa a musím uznat, že mají opravdu hodně silné mužstvo," řekl Pešán.

"Se Švédskem jsme odehráli hned několik zápasů, většinou jsme prohráli o gól nebo až v prodloužení. I když se náš i jeho tým od té doby trochu změnil, hrajeme podobným systémem. Bude hodně záležet na trpělivosti," doplnil kouč. "Drobné změny v sestavě uděláme, ale zatím si je nechám pro sebe," uvedl Pešán, jenž nechtěl prozradit ani to, zda udělá změnu na gólmanském postu. V prvním duelu chytal Josef Kořenář.

"Myslím si, že nás čeká podobný zápas jako s Ruskem. Švédové jsou akorát o něco techničtější, skvěle bruslí a mají v týmu hodně známé hráče, kteří jsou silní v soubojích jeden na jednoho. Když si je pohlídáme a budeme dodržovat taktiku jako v minulém utkání, tak určitě máme šanci uspět," věří Kurovský.

"Musíme hrát hlavně jednoduše. Nesmíme vymýšlet zbytečné kličky, ale nahazovat puky do útočného pásma. Řekl bych, že v útoku jsme silní. Musíme hrát ale dobře i v obraně. Důležité bude i to, abychom co nejvíc pomohli našemu gólmanovi," prohlásil Safin.

Jak dopadne duel českých hokejistů se Švédskem na MS do 20 let?
Vysokou výhrou Čechů
3,5 %
Těsnou výhrou Čechů
54,1 %
Těsnou výhrou Švédů
24,5 %
Vysokou výhrou Švédů
17,9 %
Celkem hlasovalo 3298 čtenářů.

Reklama

Související témata: