Hlavní obsah

Kanada - Slovensko 6:0Slováci na úvod vyfasovali výprask od Kanady. Švýcaři zvládli drama v české skupině

Buffalo
Aktualizováno

Slovenští hokejisté ve svém úvodním duelu na mistrovství světa do 20 let v Buffalu favorita zaskočit nedokázali. Právě naopak. Proti Kanadě neměli nárok, jeden z hlavních aspirantů na zlato vyhrál 6:0. V důležité postupové bitvě v české skupině B slavilo Švýcarsko výhru nad Běloruskem 3:2.

Foto: Geoff Robins, ČTK/AP

Radost kanadských hokejistů do 20 let. Ilustrační foto.

Článek

V přípravě vyfasovali čeští mladíci od Kanady výprask 0:9 a Slováci o pár dnů později už v ostrém utkání na šampionátu dopadli jen o něco lépe. Kanada den po vybojované výhře nad Finy zápas tentokrát zcela kontrolovala v celém jeho průběhu.

Na vítězství se podílelo pět různých střelců, dvakrát se trefil Jonah Gadjovich. Brankář Dávid Hrenák se měl co otáčet, vedle šesti inkasovaných gólů ještě dalších 46 střel pochytal.

Svěřenci trenéra Ernesta Bokroše se musí z krutého debaklu rychle oklepat, protože už v pátek v noci vyzvou další zámořskou velmoc - domácí USA.

Na český tým se po úvodních zápasech bodově dotáhlo Švýcarsko, které sice ještě na začátku třetí třetiny prohrávalo s nováčkem z Běloruska 1:2, ale nakonec po brankách Nussbaumera a Kurasheva zápas otočilo a dovedlo do vítězného konce.

Švýcaři tak mají po prvních zápasech stejně jako Češi a Švédové tři body. Rusové a Bělorusové jsou bez bodu.

Mistrovství světa hokejistů do 20 let v Buffalu:
Skupina A:
Slovensko - Kanada 0:6 (0:1, 0:3, 0:2)
Branky: 4. Steel (Makar, Kyrou), 22. Kyrou (Mete, Dubé), 26. Gadjovich (Makar), 31. Raddysh (Kyrou, Steel), 56. Comtois, 59. Gadjovich (McLeod, Timmins). Rozhodčí: Tufts (USA), Wiegand (Švaj.) – Hancock (USA), Jensen (Dán). Vyloučení: 6:2. Využití: 0:3. Diváci: 7834.
Finsko - Dánsko 4:1 (2:0, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Koppanen (Välimäki, Heiskanen), 7. A. Räsänen (Tolvanen, Jokiharju), 36. Välimäki (Heiskanen, Vaakanainen), 38. Jokiharju (Koivula) - 22. Krag Christensen (Röndbjerg, Setkov). Rozhodčí: Ansons (Lot.), Garon (Kan.) - Castelli (Švýc.), Kilian (Nor.). Vyloučení: 1:7. Využití: 0:1 Diváci: 5026.
Skupina B:
Švýcarsko - Bělorusko 3:2 (1:1, 0:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 9. Müller, 49. Nussbaumer (Leuenberger), 52. Kurashev (Maillard, Miranda) - 19. Suško (Martyňjuk, Gabrus), 45. Bovbel (Litvinov, Suško). Rozhodčí: Sjöqvist (Švéd.), Thomson (USA) - McCrank (Kan.), Yletyinen (Švéd.). Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1. Diváci: 5224.

Reklama