Hlavní obsah

Škarek poznal Haškovo království, Švédové udeřili v přesilovkách

Buffalo/Praha

Druhé překvapení si čeští hokejisté do dvaceti let na mistrovství světa v Buffalu nepřipsali, po výhře nad Ruskem 5:4 prohráli 1:3 se Švédskem. Bojovali, ale na favorita nevyzráli. "Jsem rád, že jsem dal na turnaji dva góly, ale co je to platné, když jsme se Švédy prohráli," mrzelo českého střelce Filipa Zadinu po utkání.

Foto: Facebook: Česká hokejová reprezentace

Češi na Švédy v základní skupině MS v Buffalu nestačili, prohráli 1:3.

Článek

Na švédské straně si připsal dvě asistence teprve sedmnáctiletý obránce Rasmus Dahlin, který stejný počet přihrávek zaznamenal i v zahajovacím utkání šampionátu. „Hokej hraju, protože ho mám rád, bavím se, proč se nebavit," citoval server 2018.worldjunior.hockey obránce Frölundy.

Jediný český gól vstřelil ve 40. minutě v přesilovce Filip Zadina, snížil na 1:2, ale více se hráči pod vedením trenéra Filipa Pešána neprosadili.

Tabulka:
1.Švédsko220009:26
2.Rusko210019:73
3.Česko210016:73
4.Švýcarsko210015:73
5.Bělorusko200023:90

„První třetina byla špatná, faulovali jsme, nebyli jsme soupeřem, to byl důvod, proč jsme prohrávali 0:2. V prostřední části to bylo lepší, ale hrát proti tak silnému týmu je těžké. Jsou fakt dobrý," okomentoval utkání Zadina.

Do branky se postavil Jakub Škarek. Český gólman dostal šanci ukázat se ve městě, kde chytal NHL slavný Dominik Hašek. „Určitě jsem věděl, že tady působila česká brankářská legenda. Je pro mě čest chytat ve stejné hale, kde zářil Hašek i další skvělí gólmani. Věděli jsme, že jdeme na náročného soupeře. Švédové mají výborné přesilovky, suprově secvičené. Bylo to velice těžké bránit," řekl pro hokej.cz brankář, který dvakrát inkasoval, když hráli Češi v oslabení.

Naposledy český výběr získal medaili na světovém šampionátu v roce 2005, hráči si pověsili na krk bronzové medaile. Nyní je rok 2017, což znamená hodně dlouhé čekání na úspěch. I přes porážku však český tým ukázal, že nebude snadné ho šampionátu porazit. Se severským mužstvem rozhodla dvě česká oslabení.

"Jsem rád, že jsem dal dva góly na turnaji, ale tenhle zápas jsme prohráli. Musíme hrát rychleji, dávat si puky a více střílet," ví Zadina.

„První a třetí třetina byla naše, druhá patřila Čechům. Celkově to byl skvělý zápas," byl spokojený útočník Elias Pettersson.

Čeští reprezentanti nastoupí v dalším utkání na šampionátu proti Bělorusku, hrát se bude v sobotu od 18 hodin. "Očekáváme, že budeme favority. Musíme zvítězit, tlačit se do brány, střílet a hrát jako tým," burcoval mužstvo obránce Vojtěch Budík.

Reklama

Související témata:
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko