Hlavní obsah

Jandač povolal dva Tygry, Filippi se mu omluvil. O Kvapila zájem nemá

Praha

Trenér Josef Jandač povolal do přípravného kempu před hokejovým mistrovstvím světa libereckého útočníka Jana Ordoše a obránce Filipa Pyrochtu. K týmu se připojí ve čtvrtek. Ve hře je ještě nominace Ladislava Šmída a Michala Bulíře.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberečtí hokejisté Martin Bakoš (vlevo) a Jan Ordoš.

Článek

K hokejové reprezentaci připravující se na květnové mistrovství světa v Dánsku se ve čtvrtek připojí jednadvacetiletý liberecký obránce Filip Pyrochta a jeho stejně starý klubový spoluhráč útočník Jan Ordoš. Kádr trenéra národního týmu Josefa Jandače tak aktuálně čítá 25 jmen.

Zatímco Pyrochta má na svém kontě dva starty za nároďák, které si připsal vloni v srpnu v přípravných duelech se Slovenskem v Třinci a Žilině, Ordoš si příští týden v přípravných zápasech se Švýcarskem v rámci Euro Hockey Challenge v Příbrami může připsat debut v seniorském národním týmu.

Je možné, že nebudou jedinými zástupci Bílých Tygrů v současném reprezentačním výběru. Jandač totiž projevil zájem i o 32letého zadáka Ladislava Šmída a o šest let mladšího útočníka Michala Bulíře.

„Láďu jsem se pokusil kontaktovat, zatím se mi to ale nepodařilo. Michal Bulíř měl nedávno virózu a ještě jej čeká návštěva lékaře, aby mu udělal rozbor krve. Ve čtvrtek bude vědět, jak je na tom,“ přibližuje Jandač.

Trenér národního týmu usiloval i o dalšího libereckého útočníka Tomáše Filippiho, ten se ale z účasti na MS omluvil. O Marka Kvapila, mistra světa z roku 2010, pak Jandač zájem neměl.

Národní tým trénoval ve středu s 20 hráči, nově se v pražských Holešovicích hlásili útočníci Michal Řepík, David Tomášek a Robert Kousal. Ve čtvrtek tým doplní Ordoš s Pyrochtou, v neděli v Příbrami se budou hlásit forvardi Fribourgu Roman Červenka s Michalem Birnerem. Obránce Michal Jordán se připojí později.

Prvními přípravnými zápasy před šampionátem budou pro Jandačův výběr souboje se Švýcarskem 4. a 5. dubna v Příbrami, 13. a 14. dubna pak odehraje rovněž v rámci Euro Hockey Challenge dvojutkání ve Francii proti domácí reprezentaci. Následovat budou v Pardubicích Carlson Hockey Games proti Finsku, Švédsku a Rusku, generálku na MS proti stejným soupeřům pak na konci dubna obstarají Švédské hokejové hry.

Do mistrovství světa v Kodani vstoupí národní tým 5. května zápasem proti Slovensku, v základní skupině se pak ještě postupně střetne se Švédskem, Švýcarskem, Ruskem, Běloruskem, Francií a s Rakouskem.

Nominace české hokejové reprezentace pro přípravu na MS
Brankáři
Patrik Bartošák (Vítkovice)
Dominik Furch (Omsk/KHL)
Obránci
Jakub Galvas (Olomouc)
Marek Hrbas (Vítkovice)
Michal Jordán (Chabarovsk/KHL)
Lukáš Klok (Vítkovice)
Vojtěch Mozík (Podolsk/KHL)
Tomáš Pavelka (Sparta)
Adam Polášek (Soči/KHL)
Filip Pyrochta (Liberec)
Ondřej Vitásek (Chanty-Mansijsk/KHL)
Útočníci
Michal Birner
Roman Červenka (oba Fribourg/Švýc.)
Roman Horák (Podolsk/KHL)
Robin Hanzl (Nižněkamsk/KHL)
Martin Kaut (Pardubice)
Robert Kousal (Davos/Švýc.)
Adam Musil (San Antonio/AHL)
Andrej Nestrašil (Nižněkamsk/KHL)
Jan Ordoš (Liberec)
Jakub Orsava (Mladá Boleslav)
Michal Řepík (Sparta)
Matěj Stránský (Čerepovec/KHL)
David Šťastný (Zlín)

Reklama

Související témata: