Hlavní obsah

Sobotka nebude riskovat a generálku SP vynechá

Pittsburgh
Aktualizováno

Radši nic neuspěchat. Ačkoli se Vladimír Sobotka úspěšně zotavuje po zranění, které utrpěl v petrohradském zápase s Ruskem, v dnešní generálce před Světovým pohárem proti týmu Severní Ameriky do 23 let ještě pro jistotu nenastoupí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vladimír Sobotka na tréninku hokejové reprezentace.

Článek

Čtvrtá formace tak bude mít složení Birner - Červenka - Jaškin. O World Cup by ale Sobotka přijít určitě neměl.

Předpokládaná sestava ČR:
Neuvirth (od poloviny zápasu Mrázek) - Šustr, Nakládal, Polák, Kempný, Z. Michálek, Jordán - J. Voráček, Plekanec, M. Michálek - Pastrňák, Hanzal, Palát - Hemský, Faksa, Frolík - Jaškin, Červenka, Birner.

„Zlepšuje se to každým dnem. Čekal jsem to na ledě horší. Poprvé jsem vystřelil a přestal jsem se v hlavě bát, že se něco stane. Dobré to bylo i v soubojích, tak si myslím, že to je právě o hlavě. Pořád se o to člověk trošku bojí, ale mělo by to odejít úplně," líčil po úterním tréninku Sobotka, kterého v Rusku poslal proti mantinelu obránce Zajcev. A první prognózy věštily dokonce zlomenou klíční kost.

„Když se to stalo, tak jsem si myslel, že jsem zase skončil na tři měsíce. Teď jsem ale moc rád, že jsem tam, kde jsem."

Centrovi Omsku sebrala závěr minulé sezóny vyhřezlá ploténka, k tomu se stále neví, kde bude v příští sezóně hrát. Stále více se hovoří o Sobotkově návratu do St. Louis, což hráč samotný odmítá komentovat.

V NHL nastoupil devětadvacetiletý útočník naposled v dubnu 2014. „Dlouho jsem v zámoří nehrál. Tak jen doufám, že to rameno bude v pořádku a budu podávat výkony, které jsem podával předtím," řekl Sobotka.

Reklama

Související témata: