Hlavní obsah

Neuvirth se přiblížil postu jedničky. Do turnaje musíme jít s hlavami nahoře, říká

Pittsburgh

Během dohodnuté půlhodiny mezi českými tyčemi stačil Michal Neuvirth předvést proti rozjetým mladíkům z výběru Severní Ameriky do 23 let celkem 25 zásahů a nepustil žádný gól. Po bezchybném výkonu se zdá, že k postu české jedničky má blíž právě osmadvacetiletý gólman z Philadelphie.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Přípravný duel Česko - Severní AmerikaVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Zapotil jste se hodně?

Byl to zápas, jaký jsem předpokládal. Měli hodně střel, všechno cpali na bránu, ale kluci dobře bránili, k žádným dorážkám nedošlo a většinu puků jsem viděl. Byl to dobrý týmový výkon a zasloužené vítězství.

Myslíte, že jste teď k postu jedničky o kousek blíž, než Petr Mrázek?

Na to jsem při zápase vůbec nemyslel, já se soustředil na svůj výkon, abych odchytal dobře 30 minut a měl dobrý pocit, to se splnilo.

Které chvíle pro vás byly nejobtížnější?

Asi ze začátku, kdy tam jel hráč z boku a chytil jsem to do lapačky. To mi dalo sebevědomí.

Soupeře jste povedeným začátkem docela zaskočili.

Hráli jsme přesně svoji hru. Snažili jsme se je zastavit, nebo zbrzdit. Všichni dodržovali taktiku a všichni hráli, co měli. Když to budeme plnit, máme šanci na úspěch.

Za jeden a půl zápasu jste inkasoval jediný gól, forma je tu, že?

Cítím se dobře, ale pořád je to jen příprava a vrchol bude až za tři dny. Jsem ale spokojený, jak jsem to odchytal i jak trénuju.

Na tým, kterému se moc nevěří, jsou dvě výhry ze tří zápasů víc než slušné, nemyslíte?

V tom prvním jsme mohli proti Rusům klidně vyrovnat a teď jsme dvakrát vyhráli, co víc si přát... Do turnaje musíme jít s hlavami nahoře.

V čem je největší síla českého týmu?

Určitě držíme jako parta a bojujeme jeden za druhého. Máme šikovné kluky a vždycky nějaký ten gól dáme, musíme ale hrát z poctivé obrany a dostat co nejmíň gólů.

Reklama