Hlavní obsah

Češi nám otevřeli oči, uznali mladíci. Na Poláka vystartoval spoluhráč z Toronta

Po dvou snadných výhrách nad Výběrem Evropy je většina hokejových expertů ihned pasovala do role černého koně Světového poháru. Jenže porážka 2:3 od České republiky severoamerickým mladíkům ukázala, že stále ještě mají na čem pracovat. „Jsem za ten zápas rád,“ říkal navzdory nezdaru kouč Todd McLellan.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Přípravný duel Česko - Severní AmerikaVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Čeští hokejisté porazili v přípravě na Světový pohár Výběr Severní Ameriky

„Myslím, že to pro nás byla užitečná lekce, Češi nám otevřeli oči. Víme, že na turnaji nebudeme pořád vyhrávat 7:4 nebo 4:0, takže tohle byl dobrý test," vyprávěl Connor McDavid, hvězdný útočník Edmontonu, jehož si Olejáři vybrali jako jedničku v loňském draftu NHL.

Právě McDavid na konci druhé třetiny vystrašil zámořské fanoušky, když po tvrdém nárazu na mantinel od Romana Poláka zůstal ležet na ledě. Na řízného českého zadáka ihned vystartoval Auston Matthews. Jednička letošního draftu NHL poslala Poláka, se kterým bude od nové sezóny nastupovat za Toronto, krosčekem k ledu.

„Connor je naším nejlepším hráčem. Zcela zjevně ten zákrok na něj nebyl OK, ale naštěstí je v pořádku," vysvětloval Matthews, jenž ve třech přípravných zápasech na Světový pohár vyšel bodově naprázdno.

Polák bral po utkání celý incident s humorem. „Hned jsem se ptal, kdo mě to trefil," smál se Čech. „Auston odvedl pěknou práci, dal mi dobrý krosček, to musím uznat," tvrdil Polák.

Hlavně úvodní patnáctiminutovka byla v režii Jandačova týmu, který si vytvořil řadu možností, prosadil se ale jen jednou zásluhou šťastné přesilovkové trefy Ondřeje Paláta. „Nebyli jsme připravení tak, jak jsem očekával. Minimálně prvních deset patnáct minut to bylo vidět. Ale postupem času jsme se zlepšovali," neuniklo McLellanovi.

„Od samého začátku jsme to měli těžké, Češi ukázali svou sílu, hráli dobře tělem a pořád se tlačili do brány. Pro naše kluky to byla dobrá zkušenost," tvrdil McLellan, jehož svěřenci svého soupeře přestříleli poměrem 44:29, ztroskotávali ale na výborných gólmanech Neuvirthovi resp. Mrázkovi.

„Hrát proti mužstvu, které se sráží a natěsno vás napadá, je před začátkem turnaje skvělá zkušenost. Určitě nás posílí, je dobré zjištění, že máme spoustu prostoru být lepší," přidával se obránce Morgan Rielly.

Reklama

Související témata: