Hlavní obsah

Finsko - S. Amerika 1:4Mladíci začali skvěle, při vstupu do SP zničili Finy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Eichel 0 : 1
26. Gaudreau 0 : 2
28. Drouin 0 : 3
35. MacKinnon 0 : 4
56. Filppula 1 : 4

Hokejisté Výběru Severní Ameriky porazili při svém vstupu do Světového poháru v Torontu Finsko 4:1. Tým složený z hráčů do 23 let, který je pro některé odborníky černým koněm celého turnaje, vedl 4:0 už po dvou odehraných třetinách.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Výběr Severní Ameriky - FinskoVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

O góly v dresu vítězů se postarali Jack Eichel, v rozmezí mezi 26. a 35. minutou navýšili náskok Johnny Gaudreau, Jonathan Drouin a Nathan MacKinnon, čestný úspěch Seveřanů zaznamenal až v 56. minutě Valtteri Filppula.

Finové narazí v dalším utkání na Švédy, kteří mají na kontě výhru proti Rusku. Výběr Severní Ameriky bude usilovat o skalp sborné.

Severoameričané předvedli skvělý vstup do turnaje, když od začátku zápasu hýřili aktivitou. Poté, co překonali první překážku v podobě brzkého vyloučení Gostisbeherea, hráli v páté minutě sami přesilovku, z níž uběhlo přesně 40 vteřin a na brankovišti dostatečně důrazný Eichel otevřel úspěšnou dorážkou skóre.

Velmi brzy poté to mohlo být 2:0 po střele jedničky draftu 2013 MacKinnona, ale ten si musel na svou trefu ještě počkat: obránce Pokka totiž poté, co střela propadla Rinnemu za záda, odklidil kotouč do bezpečí z brankové čáry, kterou jen o kousek nepřekročil.

Snížit mohl v sólu Korpikoski, gólman Murray měl ale navrch. Na konci 13. minuty měl obrovskou šanci Drouin, jehož zakončení do odkryté branky ale vykryl klečící bek Ristolainen. Gaudreau pak orazítkoval tyč a další trefa Výběru Severní Ameriky nemohla být uznána, neboť gólman Rinne byl natlačen do branky i s pukem.

Ve druhé části předvedli mladíci ódu na hokejovou radost. Vyhráli ji na střely 18:6 a zcela vymazali Finy z ledu. Úspěšná teč Gaudreaua po Paraykově nahození znamenala druhý gól, v polovině 28. minuty se dorážkou prosadil Drouin a stejně dobře si vedl i dorážející MacKinnon.

Gaudreau měl ještě před druhou přestávkou další možnost, ale Rinne byl tentokrát proti. Finský gólman pak připravil o gólovou koncovku parádní individuální akce McDavida, jenže se před něho proháčkoval napříč celým kluzištěm. Gostisbehere trefil ve 48. minutě tyč, ale Severoameričany to nemuselo mrzet. Trefa Filppuly už jim cennou výhru nemohla sebrat.

Světový pohár hokejistů v Torontu:
Skupina B:
Výběr Severní Ameriky - Finsko 4:1 (1:0, 3:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 6. Eichel (Matthews, McDavid), 26. Gaudreau (Parayko, Larkin), 28. Drouin (Nugent-Hopkins, Gostisbehere), 35. MacKinnon (Parayko) - 56. V. Filppula (J. Jokinen, Komarov). Rozhodčí: O'Halloran, Lee - Cormier, Racicot (všichni Kan.). Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. Diváci: 19.029.
Výběr Severní Ameriky: M. Murray - Ekblad, Rielly, Jones, R. Murray, Parayko, Gostisbehere - Scheifele, McDavid, Matthews - Larkin, Eichel, Gaudreau - MacKinnon, Nugent-Hopkins, Drouin - Saad, Couturier, Trocheck. Trenér: Todd McLellan.
Finsko: Rinne - Lindell, Ristolainen, Määttä, Vatanen, Pokka, Lepistö - Aho, Barkov, Laine - Mikael Granlund, M. Koivu, Donskoi - Komarov, V. Filppula, J. Jokinen - Korpikoski, Haula, Lehterä. Trenér: Lauri Marjamäki.
Tabulka:
1.Výběr Severní Ameriky110004:12
2.Švédsko110002:12
3.Rusko100011:20
4.Finsko100011:40

Reklama

Související témata: