Hlavní obsah

Dotek na hokejce jsem cítil, tvrdil Ovečkin. Ale byl to puk? Rusové si přejí třeba i ošklivý gól

Ukazoval na hůl, snažil se přesvědčit, že s ní vskutku zahrál a gól má platit. Radost ruského útočníka Alexandra Ovečkina z vyrovnání však byla v samém závěru utkání hokejového SP v Torontu předčasná. Švédové uhájili těsné vedení 2:1.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

SP, Švédsko - RuskoVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Co se vlastně přihodilo před vypršením základní hrací doby. Sedm sekund před sirénou dostal Ovečkin puk do branky podruhé. Zásah rukavicí byl jasný, ale pro uznání gólu nezbytný následný dotyk hole s pukem patrný nebyl. Ani z opakovaných záběrů videa. A tak trefa - coby dosažená rukou - neplatila.

"Vážně jsem si ale myslel, že jsem se dotkl. Upřímně říkám, že jsem neviděl opakovaný záběr, jak to vypadalo tam. Ale cítil jsem dotek. Nevím, zda to byl puk, nebo nějaká jiná hokejka. Rozhodně jsem však ten dotek cítil," líčil Ovečkin co se z jeho pohledu dělo, když puk sklepl směrem na branku rukavicí.

Mohl vskutku v některém okamžiku ještě tečovat puk? "Na tom už teď nezáleží. Je po všem. My na to musíme zapomenout a posunout se dál," doplnil Ovečkin. Stejného názoru byl i další útočník poražených Vladimir Tarasenko. "Sudí rozhodli, už není důvod o tom mluvit a zpochybňovat ho," prohlásil Tarasenko.

On ani jeho spoluhráči nekapitulovali. Zatímco Švédy čeká ve druhém utkání severské derby proti Finsku, sborná se bude pokoušet oživit naděje na postup do semifinále proti Výběru Severní Ameriky.

Rusy před další bitvou může zneklidňovat bídná střelecká produktivita. Prolomí mizérii? "V tomto týmu je ale obrovský potenciál, jen potřebujeme více střílet," soudil Pavel Dacjuk a rozvíjel dál své myšlenky. "Každý se proti Švédům snažil najít si ještě lepší pozici na střelbu nebo ještě přihrávat spoluhráči. Ale my potřebujeme pálit, chodit za dorážkami a dát také nějaký třeba i ošklivý gól," dumal Dacjuk před dalšími bitvami, které určí, jestli Rusové v turnaji vydrží déle.

"Vše, co nyní potřebujeme udělat, je vyhrát nadcházející dva zápasy," dodal Tarasenko.

Reklama