Hlavní obsah

Faksa už se z Getzlafovy rány oklepal a věří, že proti Američanům nastoupí

Toronto

Na první třetinu utkání Světového poháru s Kanadou nebude Radek Faksa vzpomínat v dobrém. Dvaadvacetiletý centr schytal od Ryana Getzlafa ránu, která ho vyřadila na dva zápasy, a v české síti se navíc třepetaly hned tři puky.

Foto: Gene J. Puskar, ČTK/AP

Aaron Ekblad odehrává puk před Radkem Faksou.

Článek

Rozlučku s turnajem proti Američanům by ale hokejista Dallasu stihnout měl. „Už je to lepší, nebylo mi moc dobře, ale už jsem se docela vyspal. Cítím se o dost líp," řekl hráč, který byl po zákroku stokilového Kanaďana hodně otřesený.

Po Faksově odstoupení ze zápasu s domácím týmem a jeho absenci v utkání s Evropou zpozorněl i klubový management Stars.

"Přišel za mnou doktor na hotel, poslal ho tam totiž manažer z Dallasu. Absolvoval jsem takové ty testy, co jsme dělali už v Praze. Doktoři to porovnávali. Čekají mě ještě jednou ty samé a plus nějaké další navíc. Snad už ale bude všechno v pořádku," doufal Faksa.

Na turnaji zatím odehrál necelou první třetinu a moc rád by k ní ve čtvrtek další tři přidal.

„Jde o naši čest, když máte na sobě dres se lvíčkem na prsou, tak musíte vždycky nastoupit na 120 procent. Není pravda, že o nic nejde. Američani hrají zámořským stylem. Hodně fyzicky, všechno do branky. Mají taky dvě prohry a určitě si budou chtít spravit chuť," přemítal Faksa.

Porazí čeští hokejisté ve svém závěrečném vystoupení na Světovém poháru tým USA?
Ano
39,5 %
Ne
60,5 %
Celkem hlasovalo 9518 čtenářů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články