Hlavní obsah

Finsko - Rusko 0:3Rudá mašina si semifinále nenechala utéct. Vyzve Kanadu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Tarasenko 0 : 1
26. Tělegin 0 : 2
44. Malkin 0 : 3

Rusové porazili v závěrečném utkání skupiny B Finy 3:0 a na úkor Výběru Severní Ameriky jsou v semifinále Světového poháru. Tam se rudá mašina v neděli střetne v superbitvě s Kanadou. S ruským týmem ze skupiny postupují jako první Švédové, v druhém semifinále si zahrají s Výběrem Evropy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání Finsko - RuskoVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Při bodové shodě se severoamerickými mladíky posunul Rusy dál lepší vzájemný zápas, který vyhráli 4:3.

Sborné po úvodní bezbrankové třetině pomohly do další fáze góly útočníků Vladimira Tarasenka, Ivana Tělegina a Jevgenije Malkina. Čisté konto vychytal díky 21 úspěšným zákrokům Sergej Bobrovskij.

Zatímco Seveřané již byli bez šance na postup, sborná potřebovala nutně vybojovat dva body za vítězství, jinak by postupová druhá příčka zůstala v držení mladých hráčů Severní Ameriky do 23 let.

Rusové si museli poradit bez zraněného Dacjuka. V první třetině byl k vidění velmi opatrný hokej. Sborná si zcela zjevně nechtěla zkomplikovat situaci inkasovaným gólem, i proto bylo k vidění jen po šesti ranách mezi tyče na obou stranách a kromě zakončení Tarasenka i málo velkých šancí.

O osudu zápasu rozhodl úvod druhé části. Mikael Granlund trefil tyč, po chvilce na druhé straně vykouzlil pro Tarasenka parádní nahrávku před prázdnou branku Ovečkin a Rusové šli do vedení. To navíc brzy zvýraznili, když úspěšným napadáním vybojovali puk a Tělegin dlouhou kličkou zasunul kotouč za záda gólmana Raska. Obě trefy dělilo 79 vteřin.

Ještě před druhou přestávkou měl velkou možnost zasadit čím dál více uvadajícím Finům třetí direkt Kuzněcov, z mezikruží však rozezvučel pouze horní tyčku.

Finy mohl oživit Koivu, jenže nedal. Na druhé straně Kučerov zakončoval do odkryté branky, ale bek Määttä vkleče jeho ránu zablokoval. Ve 44. minutě Malkin dlouho zvažoval varianty, které se mu nabízely, ale nakonec vypálil rychlou střelou zápěstím a překvapil Raska.

Zcela demotivovaní Finové už nenašli žádné síly na jakýkoliv odpor a Rusko si důležitou výhru s přehledem pohlídalo.

Světový pohár hokejistů v Torontu:
Skupina B:
Rusko - Finsko 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 24. Tarasenko (Ovečkin), 26. Tělegin (Šipačov), 44. Malkin (Jemelin). Rozhodčí: Furlatt, McCauley - Murray, Heyer (všichni Kan.). Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 12 098.
Rusko: Bobrovskij - Zajcev, Orlov, Jemelin, Markov, Marčenko, Kulikov - Tarasenko, Kuzněcov, Ovečkin - Panarin, Malkin, Kuljomin - Kučerov, Anisimov, Namestnikov - Dadonov, Šipačov, Tělegin. Trenér: Oleg Znarok.
Finsko: Rask - Ristolainen, Lepistö, Määttä, Vatanen, Pokka, Jokipakka - Mikael Granlund, M. Koivu, Teräväinen - Komarov, V. Filppula, J. Jokinen - Aho, Barkov, Laine - Donskoi, Lehterä, Korpikoski. Trenér: Lauri Marjamäki.
Program Světového poháru v Torontu:
Neděle 25. září:
semifinále - 01:00 Kanada - Rusko,
19:00 Švédsko - Výběr Evropy.
Středa 28. září:
02:00 finále - 1. zápas.
Pátek 30. září:
02:00 finále - 2. zápas.
Neděle 2. října:
01:00 finále - případný 3. zápas.

Reklama

Související témata: