Hlavní obsah

Kapitán Plekanec: Zklamali jsme, výkony měly být lepší

Marek Burkert (Toronto)Právo

Podobizna českého hokejového útočníka Tomáše Plekance byla v Torontu na každém rohu. Jako kapitán cítil za mužstvo na Světovém poháru větší zodpovědnost a výhra nad Američany u něj trpký pocit z turnaje nepřebila. „Jsem zklamaný ze hry, kterou jsme předváděli,“ prohlásil třiatřicetiletý centr Montrealu.

Foto: Nick Turchiaro, Reuters

Kapitán českého mužstva Tomáš Plekanec (vlevo) v souboji s Kanaďanem Jonathanem Toewsem.

Článek

„Výkony měly být lepší. Člověk než se probere, tak je venku z turnaje. Nezvládne půlku zápasu a jede domů," tvrdil Plekanec. Na Čechy dolehl úvodní debakl s domácí reprezentací při klíčovém zápase s Evropou. „Asi nás ta Kanada položila víc, než měla. A my už se z toho nedostali. Mluvili jsme o tom hodně, že nechceme, aby to na nás dolehlo. A potom jsme byli půlku zápasu úplně mimo."

Včetně přípravy přitom národní tým odehrál pět ze šesti utkání se svými soupeři naprosto vyrovnaně. „Turnaj jsme nezvládli, není potřeba hledat omluvy. Jsou tu ale mladí hráči, kteří si s tím nějak prošli a za čtyři roky, nebo za dva na olympiádě z toho můžou čerpat," řekl Plekanec, podle kterého se nedařilo plnit trenéry naordinovaný systém.

„Když jsme ho plnili, tak jsme byli úspěšní. Když ne, tak v tom byl chaos a dělali jsme strašné minely, které se za normálních okolností nestávají. Za námi ale skončily týmy, u kterých se čekalo, že budou hrát daleko líp. My přeci jen máme aspoň výhru a remízu..."

Reklama

Související témata: