Hlavní obsah

Pokles hladiny testosteronu je přirozený. Jaké negativní příznaky přináší?

Muži nestárnou. Muži zrají. Alespoň tak se to říká, ne? Jsme zkušenější, ekonomicky zajištění, můžeme si dopřát to, po čem toužíme. Ruku v ruce s tím ale jdou menší aktivita v sexu, pokles libida a celkové energie. Chuť něco změnit? I tu aby člověk pohledal. Poznáváte se?

Foto: Maxulen.cz

Hlavní foto

Článek
Fotogalerie

I muži mají svůj přechod

To, že u žen s věkem dochází k fyzickým a psychickým změnám, je známá věc. Pokles hladiny testosteronu po 30. roce věku je ale mužskou záležitostí, která může zapříčinit pokles libida, změny nálad, nedostatek energie, ale třeba i úbytek svalové hmoty. Spíše, než cvičení se na vás dřív projeví ty dobré večeře, které si po něm dopřáváte.

Pokles hladiny testosteronu je přirozený

Testosteron, jako mužský pohlavní hormony je důvodem, proč jsou muži obvykle vyšší a statnější než ženy, májí hluboký hlas, výraznější ochlupení a vice svalové hmoty. Na vrcholu, z pohledu množství testosteronu, jsou okolo dvacátých narozenin. Naopak okolo třicátin začíná množství primárního mužského hormonu v těle klesat. Tenhle proces se nazývá andropauza. Je přirozený, ale velmi často nijak příjemný. Mnoho mužů má pocit, že jim najednou chybí síla, energie a chuť se pustit do něčeho nového. S poklesem hladiny hormonů klesá sexuální touha a po čtyřicítce ztrácí tělo průměrného jedince každý rok přibližně 3 % svalové hmoty, kterou nahrazuje v tkáních tukem.

Věk nezastavíte, s jeho negativní důsledky můžete bojovat

Chcete-li proti negativním dopadům snížení hladiny hormonů bojovat, nemusíte nutně podstupovat hormonální léčbu a konzumovat hormonální přípravky. Nejlepším obranou proti poklesu hladiny testosteronu je pravidelný fyzický trénink, který pomáhá tvorbě testosteronu v mužském těle. Proti boji s příznaky poklesu testosterone jsou na trhu k dostání i kvalitní doplňky stravy. Patří mezi ně i vysoce kvalitní doplněk stravy pro muže Maxulen. Maxulen, nijak nezvyšuje či optimalizuje hladinu testosteronu v těle, ale pomáhám mužům lépe čelit negativním dopadům, které pokles hladiny testosteronu přináší. Maxulen obsahuje patentovaný výtažek ze semene pískavice řeckého sena – Testofen®. Na účinky Testofenu® bylo provedeno mnoho vědeckých studií, které potvrdili účinky Testofenu pro podporu libida, růstu svalové hmoty a zlepšení sexuálního prožitku**. Další studie prokázala, že Testofen® dokáže uvolnit vázaný testosteron v bílkovinách, které mužské tělo do té doby neumělo využít.***

Složení Maxulenu dále přispívá k: rovnováze metabolismu tuků (pískavice řecké seno), udržení normální hladiny testosteronu v krvi (zinek), snížení míry únavy (vitamin B6), normální plodnosti (zinek) a k normální psychické činnosti (hořčík).

Muži doporučují Maxulen

Maxulen užívá v Čechách tisíce spokojených zákazníků. Dle zákaznického průzkumu z dubna 2018 by 9 mužů z 10 doporučilo Maxulen svým známým. Ve Skandinávii jsou dokonce desetitisíce spokojených mužů, užívající Maxulen. Testofen® je patentovaným výtažkem ze semene pískavice řeckého sena. Maxulen má nejvyšší obsah Testofenu® ze všech doplňků stravy na českém trhu (600mg v denní dávce). Účinky Testofenu® byly prověřeny mnoha vědeckými studiemi.

*Thomas G. Travison, A Population-Level Decline in Serum Testosterone Levels in American Men

**E. Steels, et al; Physiological Aspects of Male Libido Enhanced by Standardized Trigonella foenum-graecum Extract and Mineral Formulation, Phytother.Res., (2011) Vol. 25, 1294–1300.

***A. Rao et al; Testofen, a specialised Trigonella foenum-graecum seed extract reduces age-related symptoms of androgen decrease, increases testosterone levels and improves sexual function in healthy aging males in a double-blind randomised clinical study, The aging male: the official journal of the International Society for the Study of the Aging Male, (2016) Vol. 19; 134-142.

Tento článek nevyjadřuje názor redakce.