Hlavní obsah

Velká pardubická na TV Tipsport! Napodobí Hegnus Železníka?

Vrcholem české dostihové sezony je tradičně Velká pardubická. Nechte se už tuto neděli unést neopakovatelnou atmosférou přímo na pardubickém závodišti.

Foto: Tipsport

Velká pardubická na TV Tipsport!Napodobí Hegnus Železníka?

Článek

Před každým dostihem si můžete koně zblízka prohlédnout v paddocku. Vsaďte si pak na vaše favority na pobočkách Tipsportu přímo v areálu nebo online z mobilu. Tipsport je hlavním partnerem dostihového sportu. Loňský triumf se pokusí obhájit Hegnus (žokej Lukáš Matuský), kterému je ale už třináct. V tomto věku dokázal Velkou pardubickou od roku 1955 vyhrát jen legendární Železník. Vyrovná se mu Hegnus s kurzem 8,5? Vsaďte si u Tipsportu a všechny české dostihy sledujte živě na TV Tipsport! Získejte navíc 150 Kč zdarma na své první sázky! V široké kurzové nabídce najdete mnoho skvělých příležitostí: umístění všech koní, desítky duelů i řadu dalších. Třeba kolik koní skončí na Taxisu nebo který kůň trenéra Josefa Váni st. bude nejlépe umístěný.

Na start jednoho z nejtěžších dostihů na evropském kontinentu by se mělo postavit osmnáct koní. Do role favorita je pasován vítěz Velké pardubické z roku 2017 No Time To Lose (ž. Ondřej Velek). Dvanáctiletý hnědák, kterému vyhovuje měkčí dráha, letos vyhrál silně obsazenou I. kvalifikaci. Předvede No Time To Lose opět drtivý finiš a doběhne si pro další triumf v kurzu 4,5?

Velkým soupeřem by mu podle bookmakerů Tipsportu měl být sedmiletý Evžen (ž. Jaroslav Myška). Jeho bilance je úctyhodná. Z jedenácti překážkových startů jich ovládl osm. V roce 2019 vyhrál Cenu Vltavy a loni si připsal triumf v Ceně Labe. Teď je před Evženem debut ve Velké pardubické. Jak si vedl v kvalifikacích? V té první doběhl poslední, když závěr zřetelně vypustil, druhou ale vyhrál o osm délek! Jestli tušíte, že Evžen doběhne v neděli nejhůře třetí, pošlete na tiket kurz 1,95.

Lombargini na bedně?

Premiéra ve Velké pardubické čeká i Lombarginiho (ž. Jan Odložil). Vítěz III. kvalifikace by podle předpokladů měl být vedle Evžena a Playera hlavním konkurentem No Time To Lose. Naplní očekávání? Jeho triumf je spojen s kurzem 7,5. Tipér Tomas10652 svému favoritu hodně věří. Svezete se s ním?

Devítiletý Player loni nestačil jen na Hegnuse. I letos v jeho sedle pojede žokej Marcel Novák. Zopakují skvělé umístění a budou v cíli nejhůře druzí v kurzu 4,85? Na duel Playera s Hegnusem se zaměřil renoraines777, který věří, že tentokrát skončí lépe Player.

Zapomínat by se nemělo na Theophila (ž. Josef Bartoš). Vítěz z roku 2019, kterému více sedí tvrdší dráha, v minulé sezoně doběhl ve Velké pardubické až devátý. V květnu a na začátku září skončil ve kvalifikacích pátý a druhý. Zazáří i v neděli?

Vsadit si můžete i na to, jestli Velkou pardubickou vyhraje český (kurz 1,17), nebo zahraniční (4,45) jezdec. Dva slovenští žokejové, kteří budou na startu, to v minulosti dokázali. V roce 1992 slavil vítězství Jaroslav Brečka (Star) a loni Lukáš Matuský (Hegnus).

Určete také nejlepšího trenéra a jezdce pardubických dostihů. Vítězem bude trenér/jezdec, který o víkendu dosáhne nejvyššího počtu prvních míst. V případě shodného počtu pro více trenérů bude rozhodovat vyšší počet druhých míst, v případě další shody vyšší počet třetích míst atd.

Taxis jako konečná. Kolik koní na něm skončí?

Ikonická překážka číslo čtyři během léta prošla několika změnami. Vedle snížení a zmenšení živého plotu byl částečně zasypán příkop a doskoková hrana je výrazně pozvolnější. Překonají letos Taxis všichni?

Olaf87 očekává, že na Taxisu skončí minimálně dva koně. „Obtížnost skoku zůstává i po úpravách stejná. Kůň musí skočit stejně vysoko i daleko,“ zmiňuje v analýze s kurzem 1,85. Vidíte to stejně?

Trenér Josef Váňa st. bude mít ve Velké pardubické hned tři koně (No Time To Lose, Theophilos a Mahe King). Jestli nepochybujete o tom, že nejlépe se umístí No Time To Lose, vsaďte si v kurzu 1,8 a všechny české dostihy sledujte v přímých přenosech na TV Tipsport!

Založte si účet u Tipsportu a získejte vstupní bonus 50 000 Kč! Navíc dostanete zcela zdarma 150 Kč na své první sázky!

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Tento článek nevyjadřuje názor redakce.