Hlavní obsah

Hora, která přitahuje běžce jako magnet

Toho boomu si nelze nevšimnout. Soudě podle množství závodů organizovaných ve zdejším regionu, ale i počtu těch, kteří kolem vás v krásné beskydské krajině nejdou pěšky, ale běží, je tato destinace běhu zaslíbená. Zvláště pak nejvyšší vrchol Moravskoslezských Beskyd.

Foto: Sport.cz

Proběhněte si oblíbené trasy Honzy Zemaníka v Beskydech.

Článek
Fotogalerie

Magický vrchol s vysílačem, dobře viditelný z širokého okolí, přitahuje aktivní lidi jako magnet. Lysá hora (1323 m n.m., převýšení cca 700-900 metrů) je pro mnohé tím nejlepším tréninkovým místem, na které nedají dopustit. Libor Uher, známý horolezec, ale i organizátor Beskydské sedmičky nebo zimního extrému LH24, se tady připravuje na výstupy na osmitisícovky. Jan Zemaník, který žije v Ostravici přímo pod Lysou horou, tady pro změnu trénuje na své závody ve skyrunningu. Nedávno třeba skončil jako nejlepší český běžec na 19. místě na mistrovství světa ve SkyMarathonu v závodě Buff Epic Trail v Pyrenejích. Je také letošním vítězem Perun SkyMarathonu. A je i dvojnásobným vítězem už zmíněného extrémního závodu LH24 v kategorii jednotlivců z let 2013 a 2014, kdy účastníci 24 hodin zdolávají trasu Rekreační centrum Sepetná - Lysá hora a zpět.

Ale Lysá hora není samozřejmě jen o známých jménech a speciálním tréninku. Je dostupná všem a pro mnohé je hlavně zdrojem vnitřní energie a klidu. Ať už to jsou vrcholoví nebo rekreační sportovci, všichni tvrdí, že tak, jak si vyčistí hlavu na Lysé, se jim to povede málokde.

Proběhněte si oblíbené trasy Honzy Zemaníka

Rekreační centrum Sepetná připravilo ve spolupráci s Honzou Zemaníkem zajímavý pobytový balíček určený všem příznivcům horského běhu. Honza pro vás vybral několik svých oblíbených tras v okolí Lysé hory, které si během 3 dnů v Beskydech můžete proběhnout. Platí jednoduchá rovnice - kopce lze natrénovat jen v kopcích. Ale nemusíte se vůbec bát, že byste je nezvládli, na své si přijde začátečník i zkušený běžec. Stačí si nahrát GPX soubory do mobilu nebo hodinek, případně si nastudovat mapu doporučené trasy a poznat Beskydy v jeho stopách.

Rekreační centrum Sepetná navíc nabízí celoročně ideální zázemí pro sport, relax a aktivní dovolenou a tak po běžecké části vašeho pobytu můžete v rámci balíčku využít volný vstup do krytého bazénu, masáž zdarma a další služby. A nudit se tady určitě nebudou ani vaši blízcí, kteří třeba tolik běhu neholdují.

Přijeďte si zaběhat do Beskyd. Věříme, že i vás si Lysá hora k sobě přitáhne jako magnet a budete se vracet.

Tento článek nevyjadřuje názor redakce.