Hlavní obsah

Burgerová bouře se přehnala přes Prahu

Praha
Aktualizováno

Nejmasitější akce roku - Jack Daniel´s presents Burgerfest 2017 se uskutečnila o víkendu 9. a 10. září 2017 na Výstavišti v Holešovicích a návštěvníci si užili již 6. ročník největšího festivalu burgerů v Evropě se vším všudy.

Foto: Sport.cz

Jack Daniel‘ s presents Burgerfest 9 – 10. září 2017 Výstaviště Holešovice.

Článek
Fotogalerie

Představ si tu sílící vůni grilovanýho hovězího…can you smell that? It’s smells guuud! Burgerové legendy a nové podniky se sjely z České republiky, ale i od našich sousedů ze Slovenska. Návštěvníci celý víkend ochutnávali nepřeberné množství variací burgerů na všechny možné způsoby a samozřejmostí byly v některých podnicích i burgery pro vegetariány či bezlepkové housky. Po pořádné porci masa nechyběla ani sladká tečka v podobě cronatu, což je kombinace donutu a croissantu, nebo přímo zmrzlinový hamburger. Pivo i víno teklo proudem a milovníci něčeho ostřejšího rovnou zamířili do trucku plnýho té nejlepší whisky - Jack Daniel´s.

Letošní ročník proběhl ve znamení kuchařských show v podání grill masterů z celého světa, kteří představili nové trendy a techniky v přípravě masa a burgerů a to na rozpálených plotnách grilů OFYR nebo americké klasiky Char-Broil. Navštívil nás grill mistr, který přijel ukázat své umění z oblasti Gaúcho v daleké Brazílii - milovník burgerů - Emerson Khan. Další hvězdou byl Joe Barbosa z Las Vegas ze Spojených Států Amerických a člen BBQ Pit Boys, nebo Karl Heinz Drew z Mnichova. Samozřejmě také nechybělo amatérské grilování BBQ Pit Boys chapters z Holandska a Švédska.

Burgerfest měl jako každý rok nějaké překvapení a tentokrát jedním z nich bylo Ohnivý kuře živě, takže kromě skvělých burgerů jsi se mohl setkat i s hvězdy tohoto oblíbeného seriálu.

K libovým burgerům patří i libová muzika a v sobotu vystoupila americká rodačka s nezaměnitelným hlasem i charismatem - Tonya Graves a v neděli zase neméně originální partička handicapovaných umělců z The Tap Tap, jenž Burgerfest také finančně podpořil určitou částkou ze vstupného. Nechyběly oblíbené soutěže o nejlepší burger, restauraci, nebo v pojídání. Vítězům byly předány hodnotné ceny. Novinkou byla soutěž Nejrychlejší vodražeč a spočívala v tom, že šťastný vítěz projel na koloběžce nejrychleji ze všech a nakonec vypil pivo na ex. Tento úctihodný výkon mu přinesl výhru v podobě Haryka na víkend. Burgerfest myslel i na naše nejmenší a právě v Žirafa zóně pro ně připravili spoustu herních aktivit a zábavy.

Těš se na další ročník, který bude opět pořádně vypečený a v září na Výstavišti. A proč to vlastně děláme? Protože „V hovězí věřím“. Pro více info sleduj www.burgerfest.cz

Tento článek nevyjadřuje názor redakce.