Hlavní obsah

Drsnou kvalifikací výškařský talent neprošel. Limit jsem shodila lýtky, litovala Hrubá

Rio de Janeiro

Osmnáct žen na světě překonalo během celé této sezóny 194 centimetrů. Při kvalifikaci výškařské soutěže se to povedlo hned sedmnácti. Není mezi nimi juniorská mistryně světa Michaela Hrubá, olympijská premiéra pro ni skončila v kvalifikaci.

Foto: Dominic Ebenbichler, Reuters

Mladá výškařka Michaela Hrubá do olympijského finále těsně neprošla.

Článek

„Ale zklamaná určitě nejsem," ujišťovala talentovaná skokanka. V nezvykle nabitém závodě zdolávala osmnáctiletá svěřenkyně Aleny Nezdařilové všechny výšky na první pokus včetně 192 cm. „Doufala jsem, že by to mohlo stačit, ale trenérka mi hned řekla, že nebude, tak jsem se ještě musela snažit," popisovala.

Na výšce limitu 194 cm se pokoušela o vylepšení svého venkovního osobního maxima a úspěch byl blízko, obzvlášť při prvním pokusu. „Toho je škoda, vzala jsem laťku lýtky. Ty další dva skoky už byly takové nemastné neslané," hodnotila brněnská výškařka.

Diváky na prořídlých tribunách při dopoledním bloku se jí dařilo roztleskat. „Na výšku zrovna reagovali, v ostatních disciplínách vůbec. Ale je pravda, že podporují jen svoje závodníky," líčila Hrubá, které zůstane zapsáno v kolonce OH Rio osmnácté místo.

První olympijská zkušenost se jí však může v budoucnu náramně hodit, i když ji v Riu mnohé zaskočilo. „Nemůžu moc srovnávat, ale když jsme byli v Číně na mládežnické olympiádě, zdálo se mi to organizovanější a propracovanější," porovnávala majitelka bronzu z olympiády mládeže v Nankingu.

Reklama