Hlavní obsah

Synka v Riu štípl komár. Jestli měl vir zika, nevím. Snad to přežiju, usmívá se

Martin KézrSport.czPrávo

V Riu je už také největší český veslařský trumf pro letošní olympijské hry. Skifař Ondřej Synek si poprvé vyzkoušel jezero pod třicetimetrovou sochou Krista Spasitele a posteskl si, že mu zatím v Brazílii schází správná atmosféra.

Foto: Český olympijský tým, Facebook

Ta správná atmosféra na Ondřeje Synka zatím nedýchla, přesto už se pilně chystá přímo v dějišti her a důkladně pečuje o svůj skif.

Článek

Mahé Drysdale, Synkův největší soupeř

V Riu vrcholí přípravy na olympiádu

„Když to srovnám s vlastními zkušenostmi z Atén, Pekingu či Londýna, tak to na mě tady olympiádou zrovna moc nedýchlo," uvedl 33letý Synek pro Radiožurnál. „Na minulých hrách, už když jsme přistáli na letišti, tak všude byly kruhy a nápisy. Tady si zatím připadám jako na normálních veslařských závodech," říká obhájce stříbrné medaile, který však zatím z dějiště OH viděl jen olympijskou vesnici a areál Lagoa Rodrigo de Freitas, kde budou už od soboty veslaři závodit.

„Jít někam do města mě ani neláká. Moc se mi to tady nelíbí a nepůsobí to tady zatím ani moc bezpečně. Když si vzpomínám na Londýn nebo Peking, tak tam byli vojáci a ploty, tady u vody zatím žádné kontroly," porovnával český veslař, jehož se pomalu zmocňuje předstartovní napětí. „Sám na sobě čím dál víc cítím, že se vrchol čtyřletého snažení blíží. Těším se na olympijský závod moc a hlavně doufám, že všechno v Riu proběhne v klidu, bez nějakých malérů," uvažoval.

V olympijské loděnici už potkal i největšího soupeře Mahého Drysdalea z Nového Zélandu. „Byl na jezeře snad vůbec první. Ptal se mě, jak se mám, co bydlení a co voda, prostě klasická debata o ničem," smál se Synek.

Bodnul ho komár

První trénink proběhl v polojasném počasí za mírného bočního větru. „Z pondělního tréninku sešlo. V sedm hodin ráno pořadatelé oznámili, že kvůli silnému větru je dráha na celý den uzavřená," uvedl Synek, jenž tak vzal zavděk trenažérem.

S cukajícími koutky úst pak tvrdil, že už ho v Riu bodnul komár. Celou věc ovšem bral s nadhledem. „Repelent mám, ale nepomohl. Komár mě kousnul, ale jestli měl vir zika, tak to nevím. Snad to přežiju," culil se Synek, jenž nemá obavy ani ze zlodějských gangů, které se právě do oblasti Copacabana dost často stahují.

„Mám na sobě jenom kombinézu a ponožky, takže mě nemají o co okrást," uzavřel zvesela.

Reklama