Hlavní obsah

Hradecká zakázala svému okolí smích. Teď už ale H+H žijí olympijské Rio spolu

Rio de Janeiro

Tenistky Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková se v úterý v Riu konečně sešly na kurtu a začaly se společnou přípravou na obhajobu stříbrných medailí z her v Londýně. Dobrou zprávou bylo, že Hradecká překonala potíže s namoženým břišním svalem, který ji trápil od červencového turnaje v Bastadu.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

České tenistky Andrea Hlaváčková (vlevo) a Lucie Hradecká konečně v Riu spolu.

Článek

Hradecká si na konci července musela dát několik dní od tenisu pauzu a vynechala i turnaj kategorie ITF v Praze, ani na okamžik ale nezapochybovala, že by byl její start v Brazílii ohrožen. „Žádná pochybnost nebyla. To bych sem vůbec nejela," líčila s úsměvem po prvním tréninku v olympijském areálu.

Zranění překonala deblová světová devítka konzervativním postupem, ve svém okolí prý ale zakázala smích, který působil jako katalyzátor bolesti. „Říkala jsem, žádné vtipy! Jak mě někdo rozesmál, tak jsem se chytala za břicho," vyprávěla - se smíchem. „Už je to dobré," potvrzovala.

Spolu se svou deblovou partnerkou stihla Hradecká hned po příletu rychlou zastávku v olympijské vesnici a poté spěchaly obě na kurt. „Jsem ráda, že už je Lucka tady se mnou a můžu si to víc užít. Doteď jsem tady byla sama a nebylo to úplně ono," poznamenala Hlaváčková.

Vybojuje tenisový pár Hlaváčková, Hradecká na olympiádě v Riu medaili?
Ano
82,2 %
Ne
17,8 %
Celkem hlasovalo 2278 čtenářů.

Reklama

Související témata: