Hlavní obsah

Kudějová bojuje s klimatizací v autobusech: Nejvíc tu při cestách využiju zimní bundu

Rio de Janeiro

Má doma světové zlato, ale olympijské hry zažívá poprvé. Není divu, že kajakářka na divoké vodě Kateřina Kudějová hltá atmosféru sportovního svátku s nadšením.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vodní slalomářka Kateřina Kudějová.

Článek

Kateřina Kudějová

Co se vám zatím na hrách líbí nejvíc?

Jak je to obrovské, je hrozně fajn potkávat lidi, které jsem předtím viděla jen v televizi. Všechno je pro nás nové a super.

Žádné zádrhele?

Co se týče bydlení, ze začátku to bylo slabší, občas netekla voda, ucpávaly se záchody, ale už jsme to nějak vyladili a zútulnili si to. A doprava je někdy zbytečně složitá, ale už jsme si zvykli, že to tak v Brazílii je.

Jak dlouho jezdíte na sportoviště?

Okolo pětatřiceti minut. Jen první den neměli autobusáci naučené cesty a ten náš zapomněl odbočit, takže jsme se těsně před kanálem otočili, vrátili do vesnice a jeli znovu. Ale to je v pohodě, spíš mi vadí, že tu všude v restauracích i autobusech hrozně pouštějí klimatizaci, to se fakt nedá vydržet. Prostě se musím víc oblíkat.

V čem tedy vyrážíte na tréninky?

Vždycky si beru zimní bundu, o níž jsem myslela, že ji vůbec nevytáhnu a teď ji využiju nejvíc.

Už z posledního tréninkového kempu jste se vracela nemocná...

Jak jsem tu právě byla ten první den v klimatizaci a nebyla pořádně oblečená, hrozně jsem se bála, že se mi ten zánět dutin vrátí. Občas mě tak divně pobolívala hlava, ale teď se pár dnů cítím úplně v pohodě, asi si na to pomalu zvykám...

Když jste v pondělí měli volný den, vyrazila jste mimo vesnici?

Jela jsem se podívat na Líbu Jahodovou na střelnici, jak jí to jde. Akorát jsme nastoupili do trošku jiného autobusu a dojeli na koně, kam nás stejně nepustili. Tak jsme se vrátili a jeli na střelnici znovu, byl to trochu prodloužený výlet, ale stihli jsme to.

Reklama