Hlavní obsah

Jachtařka Kozelská v olympijské regatě klesla na dvanácté místo

Rio de Janeiro

Veronika Kozelská Fenclová klesla po druhém dnu jachtařských soutěží v olympijském Riu de Janeiro na průběžnou dvanáctou příčku v třídě Laser Radial. Viktor Teplý si v třídě Laser polepšil na osmadvacátou pozici, surfař Karel Lavický v RS:X je po polovině soutěže jednatřicátý.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Karel Lavický na olympiádě v Riu.

Článek

Kozelská vstupovala do úterních rozjížděk po úpravě pondělních výsledků kvůli diskvalifikaci jedné ze soupeřek jako sedmá. Stejně jako v pondělí dojela nejprve jedenáctá. "Rozjížďky se zase jely ve středním větru. V první rozjížďce jela Verča od začátku v první desítce, ale trošku se prala s technikou jízdy na zadní vítr, tak trochu ztrácela," uvedl kouč Jakub Kozelský.

V druhé jízdě byla hned po startu v čelní skupince. "Ale před první značkou přišla nečekaná změna zleva a Veronika točila až kolem 30. místa. Trochu smůla," napsal Kozelský. Ve druhém kole se vytáhla na 16. místo. "To je akceptovatelné. Chyběl jen kousek, aby se protáhla před skupinou lodí a dojela těsně za desítkou," dodal.

Celkově je tak jeho manželka o dvě místa za elitní desítkou, která pojede finálovou jízdu. "Pořád má závod slušně rozjetý. Hodně soupeřů tam má už velmi špatný aspoň jeden dojezd a už si nemůžou dovolit žádnou chybu," uvedl Kozelský.

V čele je po čtyřech z deseti rozjížděk Číňanka Sü Li-ťia, obhájkyně zlata z Londýna.

XXXI. letní olympijské hry v Riu de Janeiro:
Jachting:
Muži:
RS:X - po šesté rozjížďce:
1. Dempsey (Brit.) 9
...31. Lavický (ČR) 142
Laser - po čtvrté rozjížďce:
1. Alsogaray (Arg.) 7
...28. Teplý (ČR) 67
Ženy:
Laser Radial - po čtvrté rozjížďce:
1. Sü Li-ťia (Čína) 7
...12. Kozelská Fenclová (ČR) 29

Reklama

Související témata: