Hlavní obsah

Sluková, Hermannová- Gallayová, Klugová 2:1Češky v duelu o všechno zvládly velký obrat! Sluková s Hermannovou postupují

Velký obrat předvedly ve svém závěrečném utkání ve skupině B české beachvolejbalistky Markéta Sluková s Barborou Hermannovou, které i přes nepříznivý vývoj klíčového duelu nakonec vybojovaly postup a zahrají si na olympijském turnaji na Copacabaně play off. V souboji o třetí příčku porazily argentinskou dvojici Ana Gallayová, Georgina Klugová po krajně nepříznivém vývoji 13:21, 21:19 a 15:8.

Foto: Ruben Sprich, Reuters

Vítězná radost beachvolejbalistek Markéty Slukové a Barbory Hermannové v posledním utkání skypiny olympijského turnaje.

Článek
Fotogalerie

Češkám šlo v Riu de Janeiro o všechno. Stejně jako Argentinky dosavadní oba zápasy prohrály, ale středeční utkání navzdory herní krizi v prostřední pasáži dokázaly otočit. Nyní budou čekat do čtvrtečního večera, až se dohrají zbývající tři ze šesti skupin, zda postoupí ze třetího místa rovnou do osmifinále, nebo sehrají ještě předkolo.

V prvním vzájemném duelu s Argentinkami začalo od poloviny úvodní sady velké trápení českých hráček. Zejména mladší Hermannová kazila útoky, nejistá byla i na příjmu a po řadě chyb Češky ztratily první sadu osmibodovým rozdílem. "V prvním setu jsem se nemohla najít, sejít se s balónem. Špatně jsem časovala rozběh na útok a udělala jsem hodně chyb," uznala Hermannová.

Ani začátek druhého setu nevěštil nic dobrého, jenže zpátky do zápasu jim pomohly tentokrát chyby soupeřek. Od stavu 14:13 Sluková s Hermannovou krizi zlomily a začaly na kurtu předvádět hru, která je zdobila v předchozích duelech v Riu s favoritkami z Brazílie a Španělska. Vrátila se jim úderová jistota, dokázaly si poradit s výbornou obranou Jihoameričanek, které měly jasnou převahu fanoušků v hledišti, a nedlouho před brazilskou půlnocí se radovaly z pokračování v turnaji.

"Řekla jsem si: Takhle ne! Musím všechno změnit. Bojovaly jsme o každý balon, protože jsme nechtěly takhle skončit. Já začala hrát razantněji a ne přímo jim do ruky. Spadlo jim sebevědomí, zatlačily jsme je servisem. Maki zaběhla lajnu nebo čapla smeč, což bylo důležité pro naše sebevědomí," řekla Hermannová.

Sluková se na předchozích hrách v Londýně dělila v páru s Kristýnou Kolocovou o páté místo, Hermannová prožívá olympijskou premiéru. Na slavné Copacabaně si zahrají možná předkolo už ve čtvrtek, případně osmifinále v pátek.

XXXI. letní olympijské hry v Riu de Janeiro:
Plážový volejbal:
Ženy:
Skupina B:
Sluková, Hermannová (23-ČR) - Gallayová, Klugová (14-Arg.) 2:1 (-13, 19, 8)
Elsa, Liliana (11-Šp.) - Agatha, Barbara (2-Braz.) 2:0 (17, 20)
Konečná tabulka:
1.Elsa, Liliana3306:06
2.Agatha, Barbara3214:35
3.Hermannová, Sluková3123:54
4.Gallayová, Klugová3031:63

Reklama