Hlavní obsah

Prskavce vítala v Českém domě brána z prskavek, medailista se ujal role výčepního

Rio de Janeiro

První medailové díkůvzdání prožil Český dům v Riu. Bronzový kajakář Jiří Prskavec dorazil do atraktivních prostor architektonicky nápadité stavby ve čtvrti Barra de Tijuca za tmy a s medailí na krku si tak mohl vychutnat triumfální průchod efektní slavobránou ze zapálených prskavek.

Foto: Tibor Alföldi, ČTK

Kajakář Jiří Prskavec po zisku bronzové medaile točil pivo v Českém domě.

Článek
Fotogalerie

„Pěkně těžká frajerka, asi nejtěžší, co jsem kdy měl," hladil Prskavec svou trofej z kanálu ve čtvrti Deodoro. Po celodenním maratónu na kanále se třiadvacetiletý vodní slalomář nezastavil ani večer. Hned po příjezdu do Barry zasedl v televizním studiu a pak chvátal mezi natěšené fanoušky.

Mezi gratulanty nechyběli např. ministryně školství Kateřina Valachová či předseda Senátu Milan Štěch. Pozdravit prvního českého medailistu z Ria přijeli i sportovci. Bouřlivě se s Prskavcem vítal tenista Radek Štěpánek a v průběhu večera dorazili i slovenští vodáci, jejichž velká naděje na medaili v podobě Jakuba Grigara ve finála zhasla.

Během bouřlivého večera se Prskavec vžil i do role komentátora, když sám popisoval video ze své finálové jízdy. „Tak tady jsem si říkal, že jako jedu fakt dobře. No, a pak přišlo tohle," pousmál se nad momentem, kdy si „šťouchl" v protivodné brance a dvousekundová penalizace jej vyřadila ze hry o zlato.

Třetí muž kategorie K1 se pak tradičně ujal v základně českých fanoušků role výčepního, kterou si patřičně užíval. „Už jsem nějaké to pivo natočil," zubil se a plnil sklenice. U pípy bylo ve středu večer v Českém domě veselo...

Reklama

Související témata: