Hlavní obsah

Dostal tvrdou ránu. Špatně vidím, doufám, že se mi to všechno nezdálo, říkal Krpálek

pn (Rio de Janeiro)Sport.cz

Vzal soupeře za klopy kimona, přehodil jej dozadu a za moment mohl bušit ve zlaté euforii do tatami. Lukáš Krpálek jako první český judista dokázal zvítězit na olympijských hrách, když finálový duel v Riu ukončil před limitem.

Foto: Markus Schreiber, ČTK/AP

Lukáš Krpálek se raduje ze zlata.

Článek
Fotogalerie

Prošel jste turnajem jako nůž máslem, porazil pět soupeřů v řadě. Věřil jste, že by mohla mít vaše cesta za medailí takový průběh?

Věřil jsem, že bych mohl vybojovat medaili. Věděl jsem ale, že to bude hrozně moc těžké. Ve zlatou věřilo jen málo lidí. Pro mě to byl obrovský sen a jsem hrozně rád, že se to povedlo. Vůbec jsem v tohle nedoufal a jsem strašně šťastný.

Do duelu s Gasimovem jste nastoupil velice aktivně, snažil jste se ho překvapit technikou. Věděl jste hned v závěru boje, že jste provedl chvat na ipon?

Doufal jsem v to. Nemůžu říct, že bych věděl, že to bude ipon. Gasimov se hrozně těžko hází. Je nesmírně zarputilý. A když do nějakého chvatu vlezu, tak kontruje. Hlavně jsem doufal, aby to nebylo wazari (10 bodů) a nebudu se s ním muset handrkovat ještě dál.

Los turnaje vám příliš nepřál, měl jste nevyzpytatelné soupeře i mistry světa. Mohlo to být ještě těžší?

Celý den byl hrozně těžký. A už když jsem viděl ten los... Díval jsem se na losování živě, když jsme odlétali speciálem z Kbel, a vůbec jsem neměl radost. Byl jsem dokonce naštvaný, že tam mám tolik závodníků malého vzrůstu, proti kterým se mi špatně bojuje. Jsem rád, že se to povedlo. Podařilo se mi porazit všechny, i úřadujícího mistra světa.

Jak se po tak náročném dni cítíte?

Dostal jsem takovou ránu do hlavy, že špatně vidím. A doufám, že se mi to všechno nezdálo. Že se ráno vzbudím s medailí v ruce.

Reklama

Související témata: