Hlavní obsah

Hejnová? Zuzka má trenéra, který má dar vyladit formu, říká odborník

Praha

Rozběh i semifinále bez problémů. Teď čeká Zuzanu Hejnovou olympijské finále! Ačkoliv si dvojnásobná mistryně světa na 400 metrů překážek prošla zdravotními problémy, dokázala se připravit na vrchol sezóny. Jak dopadne ve čtvrtečním finále? Získá medaili? Doběhne si pro tu nejcennější? „Stát se může cokoliv. Na zlato to bude mít velice těžký,“ řekl ve studiu Božského Ria překážkář Štěpán Tesařík.

Překážkář Štěpán Tesařík o Zuzaně HejnovéVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

„Zuzka má obrovský handicap, že v sezóně nemohla závodit, což je vždycky těžké načasovat formu, ale je nesmírně zkušená závodnice, naběhala stovky závodů," upozorňuje Tesařík.

Hejnová vyhrála první semifinále svým nejlepším časem sezóny 54,55 sekundy. Její čas překonala pouze letošní světová jednička Dalilah Muhammadová z USA, která vyhrála třetí běh za 53,89.

„Zuzka má trenéra (Dalibor Kupka), který má dar, umí vyladit formu na vrchol soutěže, takže si myslím, že Zuzka je nachystaná v maximální možné míře. Když se to povede, může běžet mezi 53 a 54 sekundami," dodal Tesařík.

„Tušila jsem, že se forma zvedá a jak jsem si odpočinula, výkonnost vylítla. Forma je," poslala Hejnová do Čech uklidňující zprávu.

Jak dopadne Zuzana Hejnová ve finále závodu na 400 metrů překážek?
Získá zlato
66,9 %
Bude stříbrná
25,1 %
Vybojuje bronz
3,5 %
Medaili nezíská
4,5 %
Celkem hlasovalo 2780 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články