Hlavní obsah

Zklamání Fuksy a jen finále B? To je taková chudobka, říká dvojnásobný mistr světa

Zmatek, zklamání, možná vztek. Nepříjemný příběh s nejasným výkladem pravidel se ve středu v Riu dotkl české výpravy. Kanoista Martin Fuksa figuroval devadesát minut po semifinále závodu na 200 metrů na oficiální startovní listině finále A a až následně byl přeřazen podle jiné interpretace regulí závodu do finále B.

Petr Procházka ke kauze Martina FuksyVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Do studia Božského Ria, které se vysílá každý den ráno od devíti hodin, jsme si pozvali bývalého reprezentanta Petra Procházku, který vnesl svůj pohled na celou patálii.

„Všichni jsme počítali, že když se vejde do časů nejlepších závodníků, tak projde. Pak vyhlásili, že pojede velké finále, ale potom někdo přišel s tím, že časem ano, ale postupuje se jen ze třetích míst ze třech rozjížděk. A on byl bohužel čtvrtý," připomněl také dvojnásobný mistr světa v rychlostní kanoistice.

Finále B, závod o deváté až šestnácté místo. Jaký je význam tohoto boje poražených a zklamaných? „To bych taky chtěl vědět, vždycky jsme tomu říkali chudobka," řekl ve studiu Procházka.

„Samozřejmě mě to mrzí. Ale chtěl bych poděkovat týmu, že za mě tak bojoval," uvedl v Riu zklamaný Fuksa s poukazem na to, že český tým podal proti postupu rozhodčích bezprostředně po revizi výsledků protest.

Reklama

Související témata: