Hlavní obsah

Bouchneme to tam, těší se na finále debla Radoň s Dvořákem

Rio de Janeiro

Jako nůž máslem prošli do sobotního finále na 1000 metrů deblkanoisté Jaroslav Radoň s Filipem Dvořákem. Do šestimístného závodu o medaile prošli celkově čtvrtým časem.

Foto: Marcos Brindicci, Reuters

Čeští kanoisté Jaroslav Radoň a Filip Dvořák na olympijské trati.

Článek

Páteční závod, v němž startovalo jen deset lodí, pojala česká posádka čistě strategicky. „Trenérský tým dobře spočítal, jak máme být v rozjížďce a my jsme to snad poprvé v životě zvládli takticky," líčil Radoň.

„Věděli jsme, že s Němci to úplně nepůjde. Pohlídali jsme si třetí čtvrtý flek, který znamenal lehčí semifinále, a to pak bylo zadarmo. Zkusili jsme si první pětistovku, nebylo to špatné a zítra to určitě využijeme," dodal devětadvacetiletý háček.

Taktickému průběhu obou pátečních jízd napomohl formát závodu. Kvůli olympijským kvótám se totiž sejde menší počet kvalitních lodí.

Konkurence vzrostla

„Je pravda, že Mosambik a Austrálie jsou doplněné kvůli olympijské myšlence. To je olympiáda, dostane se jen nejužší špička a někdy i špičková loď zůstane doma. Kvůli dopingovému nálezu odpadli i Moldavané. Na druhou stranu se poprvé dají kombinovat singly a debly a u nás v kategorii jedou hned první čtyři závodníci ze singlu. Takže kvalitativně konkurence proti Londýnu hodně vzrostla," upozornil Dvořák.

Do boje o medaile pátá posádka z londýnských her vyrazí v sobotu v 14:22 SELČ. Jaké mají očekávání? „Je to otevřené. Zítra tam bouchneme všechno, co umíme. Bude hodně záležet, jak to zvládneme technicky. Formu ale máme, jezdilo se nám dobře. Trávili jsme hodně času se čtyřkajakem, to nám pomáhalo," doplnil Radoň.

Získají deblkanoisté Jaroslav Radoň s Filipem Dvořákem v sobotním finále medaili?
Ano
84,3 %
Ne
15,7 %
Celkem hlasovalo 3446 čtenářů.

Reklama

Související témata: