Hlavní obsah

Čeští olympionici se vracejí z Ria, na tři části a dvě letiště

Praha

Čeští sportovci se vracejí z olympijských her v Riu de Janeiro domů. Jediný zlatý medailista, judista Lukáš Krpálek, přiletěl již před týdnem, v úterý jej ale následují další úspěšní reprezentanti. Jako první přistála v sedm hodin na kbelském letišti v Praze oštěpařka Barbora Špotáková, která v Riu navázala na předchozí dva olympijské triumfy ziskem bronzové medaile.

Foto: Toman Images/Petr Sports World, ČTK

Oštěpařka Barbora Špotáková se raduje z bronzové medaile.

Článek

Druhá část více než stočlenné české výpravy přiletí v úterý na tři části. Zatímco atleti přistanou na hlavním mezinárodním letišti Václava Havla, třetí speciál zamíří opět na vojenské ve Kbelích. Už nyní je však jisté, že bude mít výrazné zpoždění.

Stříbrný biker Jaroslav Kulhavý a rychlostní kanoisté v čele se stříbrným a bronzovým medailistou Josefem Dostálem se měli do Prahy vrátit před devátou hodinou, ale dorazí později. Posunutý tak bude i další oficiální program Českého olympijského výboru.

Podle očekávání z Ria do Prahy necestují tenisté, kteří pokračují v turnajích v Severní Americe. Petru Kvitovou a spol. čeká od příštího týdne start na US Open.

Reklama