Hlavní obsah

Cyklistka Armitsteadová získala u arbitráže zelenou ke startu na olympiádě

Rio de Janeiro

Britská medailová naděje pro cyklistický silniční závod Lizzie Armitsteadová dostala povolení ke startu na olympijských hrách v Riu de Janeiro. Obhájkyně stříbra z Londýna a úřadující mistryně světa uspěla s odvoláním k CAS proti trestu za zmeškané dopingové kontroly.

Foto: Profimedia.cz

Britská cyklistka Lizzie Armitsteadová se může těšit na olympijský závod.

Článek

"Jsem ráda, že CAS přijal mé vysvětlení. Vždy jsem byla a vždy budou čistá sportovkyně, po celou kariéru jsem proti dopingu hlasitě vystupovala," uvedla Armitsteadová v oficiálním prohlášení. Rozhodnutí CAS podle ní padlo už 21. července, arbitráž ho ale dosud oficiálně nezveřejnila.

Sedmadvacetileté závodnici hrozil automatický distanc za tři zameškané kontroly v jednom roce. CAS ale uznal argumenty britské cyklistky, že komisaři v prvním případě loni v srpnu ve Švédku nepostupovali podle pravidel, a tento mimosoutěžní test prohlásil za neplatný. Armitsteadová navíc podstoupila kontrolu následující den po závodě.

Druhý zameškaný test zavinilo její vlastní administrativní selhání a proti němu neprotestovala. Ke třetímu prohřešku, který 9. června aktivoval automatický trest, došlo kvůli tomu, že Armitsteadová neaktualizovala informace o místě svého pobytu, což vysvětlila tím, že musela kvůli vážnému onemocnění v rodině na poslední chvíli změnit plány.

Reklama