Hlavní obsah

Marta, Marta, skandovali nasupení Brazilci na Neymara. Kanárci zažili blamáž

Brasília

Už po úvodní bezbrankové remíze s Jihoafrickou republikou zavládlo mezi brazilskými fanoušky rozčarování, které teď ještě zesílilo. Domácí fotbalisté totiž v noci na dnešek na olympijském turnaji nedokázali vstřelit gól ani Iráku, s nímž tak uhráli jen bod. Nasupení diváci Kanárky vypískali, zatímco obrovského outsidera po závěrečném hvizdu vytleskali.

Foto: Eraldo Peres, ČTK/AP

Zklamaný kapitán Brazílie po remíze s Irákem.

Článek

Zlatá medaile z olympiády, to je jediná z velkých trofejí, která Brazilcům v jejich fotbalové sbírce chybí. Jenže pokud budou Kanárci i nadále předvádět stejné výkony jako v dosavadním průběhu turnaje, bude to platit i po letošních hrách.

Brazílie si totiž zahrává vůbec s postupem do čtvrtfinále, k jehož dosažení potřebuje ve středu porazit Dány, lídra základní skupiny A. Hluboko za očekáváním zatím zůstává Neymar, hvězda Barcelony a největší eso olympijského turnaje.

I on tak po blamáži s Irákem musel poslouchat ohlušující pískot fanoušků na Národním stadiónu v Brasílii. „Chceme se omluvit našim fanouškům a celému národu. Nehráli jsme svůj nejlepší fotbal. Máme pocit, že jsme příznivce zklamali," uznával po utkání kouč domácího výběru Rogério Micale.

„Jak čas plynul, a my nedokázali vstřelit gól, nervozita v našich řadách narůstala. A v takové situaci se snadno dělají chyby. To je přirozené," hledal Micale alespoň částečnou omluvu pro své svěřence.

Fanoušci ji však neměli žádnou. Během zápasu hned několikrát posměšně skandovali „Marta, Marta" v odkazu na pětinásobnou nejlepší fotbalistku světa a tahounku brazilského ženského týmu, který už má na olympiádě čtvrtfinále jisté.

Naopak Iráčané si zisk senzačního bodu užívali. „Je to historický den pro naši zemi. Dokázali jsme remizovat s Brazílií, navíc na její půdě, což je pro irácký fotbal obrovský úspěch," liboval si trenér Abdulghani Alghazali.

Reklama

Související témata: