Hlavní obsah

Noční Copacabaně vládly dlouhoruké Španělky. Ale nemáme se za co stydět, ujišťovala Sluková

Rio de Janeiro

Doslova jako den a noc se lišily výkony českých plážových volejbalistek Markéty Sluková s Barborou Hermannovou v úvodních dvou duelech olympijského turnaje. Po sympatickém výkonu na prosluněné Copacabaně s brazilskými mistryněmi světa přišla dvousetová porážka v nočním duelu se Španělkami lemovaná řadou chyb.

Foto: Ruben Sprich, Reuters

Markéta Sluková.

Článek
Fotogalerie

Třiačtyřicet minut vzdorovaly Sluková s Hermannovou Španělkám Lilianě a Else, než kapitulovaly. „Ony jsou fyzicky hodně silný tým. Jsou dlouhoruké, a když jsme je dostaly na příjmu do problémů, nahrály si to vysoko k síti a tu ruku mají takovou nečitelnou. Přesto jsme měly šance, které jsme nedokázaly využít. A to mrzí," přiznávala Sluková po bitvě, která končila krátce před jedenáctou hodinou místního času.

„Je pravda, že večerní zápas byl jiný s těmi umělými světly, není to tak typické pro beach, chvílemi se mi v těch světlech míč ztrácel. Ale to samozřejmě není výmluva," zdůraznila Hermannová.

Zápas ji nevyšel, v útoku měla jen padesátiprocentní úspěšnost. Po utkání se ji v očích chvílemi leskly slzy. „Ale no tak," utěšovala ji Sluková objetím a pusou na tvář. „Bára umí hrát výborný volejbal, jenže když jste pod tlakem a nedají vám vydechnout, je to hrozně psychicky i fyzicky náročné. Ale není to ostuda," zastávala se Sluková své parťačky hrající na své první olympiádě.

„Stalo se to tu chlapům i ženským výrazně zkušenějším, je tu spousta výsledků, kdy favorit dostal na třináct čtrnáct bodů a odchod na párek. Nemáme se za co stydět," měla jasno Sluková. Na své páté místo z Londýna s Kristýnou Kolocovu stále ještě může navázat, ale pro pokračování v turnaji musí Češky bezpodmínečně v noci na čtvrtek (od 3.00 SELČ) porazit argentinský pár Ana Gallayová, Georgina Klugová.

Reklama