Hlavní obsah

Sluková s Hermannovou hrají o všechno. V cestě stojí ustřelené kecky z Argentiny

Rio de Janeiro

Žádné složité počty. Pokud Barbora Hermannová s Markétou Slukovou svůj poslední zápas v základní skupině olympijského turnaje prohrají, v Riu končí. Vítězství je naopak pošle do vyřazovacích bojů. V cestě jim (ve čtvrtek od 3:00 SELČ) stojí argentinská dvojice Ana Gallayová, Georgina Klugová.

Foto: Ruben Sprich, Reuters

Porazí Markéta Sluková s Barborou Hermannovou (zády) argentinské soupeřky?

Článek

Oba týmy jsou ve stejné pozici, své úvodní zápasy prohrály, Češky ukořistily aspoň jeden set proti Brazilkám. „Je to zápas o všechno, na kurtu budou čtyři velké bojovnice," tuší Hermannová před první vzájemnou konfrontací obou párů. „Známe je, budou uřvané a zkusí vymačkat co nejvíc z diváků, ale my to máme stejně," ujišťuje. „Bude to zase úplně jiný tým. Španělky v minulém zápase byly fyzicky našlápnuté, Argentinky jsou takové ustřelené kecky, strašně rychlé," charakterizuje soupeřky Sluková.

Na volejbalové poměry drobné Argentinky (172 a 173 cm) jsou hodně emotivní, dokáží rozvášnit sebe i diváky, byť v Brazílii obecně sousední země nemívá velkou podporu. „Jenže ony si umějí užívat, když jdou Brazilci proti nim. Viděla jsem to na jednom turnaji před rokem," vzpomíná Hermannová. „Brazilci fandili svým a ta menší polařka (Klugová) přidala na řvaní, otočila se k nim čelem a ještě víc to hecovala. Na druhou stranu tady na olympiádě jsme viděly, že dvakrát dost prohrály, mají stažené půlky a také tu nervozitu cítí," líčí.

Bez ohledu na soupeře české duo ví, že musí zlepšit především svůj výkon. „Je třeba se uklidnit, obrovskou roli hraje servis, protože to je počátek každé výměny," říká Sluková.

Ze šesti skupin postupují přímo do osmifinále vždy první dva páry a dva nejlepší ze třetích míst. Zbylé páry na třetích příčkách se spolu křížem utkají o poslední dvě místa v osmifinále.

Postoupí české beachvolejbalistky Hermannová se Slukovou ze základní skupiny?
Ano
70,6 %
Ne
29,4 %
Celkem hlasovalo 14055 čtenářů.

Reklama