Hlavní obsah

Noční můra v Riu: Zatoulaná kulka proletěla mediálním centrem. Kdo střílel?

Veškerá bezpečnostní opatření málem přišla vniveč, přestože po čas olympijských her Brazílie nasadila na 85 tisíc policistů, vojáků a osobních bodyguardů. Hned zkraje největší sportovní akce světa tak byly v pohotovosti složky vojáků a bezpečnostních služeb.

Zbloudilá kulka na olympiáděVideo: SNTV

 
Článek
Fotogalerie

Během úvodního dne, kdy se konalo na dvacet různých sportů, proletěla zatoulaná střela jezdeckým mediálním centrem, ve kterém v tu chvíli bylo asi padesát akreditovaných osob. Kulka přistála téměř na místo, na němž jezdci pořádají tiskové konference.

„Naštěstí nebyl nikdo zraněn. Vyhraněné místo pro jezdce je umístěno vedle armádního komplexu, nicméně policie se stále snaží objasnit, kdo a odkud vystřelil," sdělil mluvčí organizačního výboru OH pro Rio Mário Andrada.

Tlupy policistů a bezpečnostních oddílů hlídaly ulice v okolí jezdeckého komplexu, ale areál evakuován nebyl. Mluvčí novozélandského týmu vypověděl, že kulka dopadla do těsné blízkosti dalších členů tiskového odboru.

„Naše atašé si zrovna sedala, když se střela prohnala mezi dveřmi a stropem přímo nad ní," vylíčil Rob Waddell, šéf diplomacie a zároveň olympijský vítěz ve skifu z roku 2000.

„Byla to zatoulaná střela a s olympijskými hrami to nemělo absolutně nic společného", vysvětlil poté Andrada na zpravodajské konferenci. Soutěž v drezuře následně pokračovala.

Reklama

Související témata: