Hlavní obsah

Lhář Lochte má na krku obvinění, hrozí mu 18 měsíců ve vězení

Praha

Nemá pokoj, omluva nepomohla, brazilské úřady pokračují dále ve vyšetřování. Poté co americký plavec Ryan Lochte přišel o všechny své hlavní sponzory, z Ria dorazila zpráva, že je obviněn z falešného nahlášení trestného činu. To vše za lež, kterou si on a jeho kamarádi z týmu během olympiády vymysleli. Údajně měli být přepadeni a podle jejich verze měla být použita i zbraň. Nestalo se tak, za pár dní bylo vše jinak. Z litovaných se stali pronásledovaní.

Američtí plavci si přepadení vymysleliVideo: SNTV

 
Článek
Fotogalerie

Přepadení a oloupení v taxíku si zlatí olympijští vítězové podle vyšetřovatelů vymysleli. Úřady tvrdí, že Lochte a jeho tři kolegové z týmu ve skutečnosti poničili čerpací stanici a dostali se do sporu s ochrankou. Tuto verzi Američané popírali, nyní je situace jiná.

Za vším stál dvanáctinásobný olympijský medailista Lochte a jeho reprezentační kolegové Gunnar Bentz, Jack Conger a James Feigen. Podle brazilského práva může být v tomto případě udělen maximální trest 18 měsíců ve vězení, jak uvedl britský list Guardian. Lochte už je obviněn z falešného nahlášení trestného činu.

Omluvil se za svou chybu

Ostuda, ztráta sponzorů, urážka brazilského lidu, žádné reklamy. A milión dolarů je minulostí. To vše provází poslední dny americkou hvězdu, která už nezáří, navíc obžaloba bude také zaslána komisi Mezinárodního olympijského výboru.

„Přijímám plnou odpovědnost, stydím se za to všechno. Byl jsem pod vlivem, zkrátka jsem udělal chybu. Choval jsem se nedospěle a udělal jsem hloupou chybu, ale jsem jen člověk. Určitě se z toho poučím," snažil se plavec mírnit své následky opilosti pár dní poté, když vše nabralo jiný směr.

Lochte po incidentu stihl odletět zpět do USA, jeho kolegové takové štěstí už neměli, museli v Brazílii na policii. Feigen se později dohodl, že zaplatí 10 833 dolarů v Brazílii na charitu. Jak dopadne lhář Lochte?

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články