Hlavní obsah

Olympiáda přišla o další tenisovou hvězdu. Do Ria nepojede ani čtvrtý hráč světa

Rio de Janeiro
Aktualizováno

Olympijský turnaj tenistů v Riu de Janeiro vynechá také čtvrtý hráč světového žebříčku Stan Wawrinka. Vítěz dvou grandslamů se tři dny před zahájením her omluvil kvůli zdravotním problémům. Z elitní desítky pořadí ATP se tak v Brazílii představí maximálně jen polovina hráčů, z původní švýcarské tenisové výpravy zůstaly jen dvě ženy.

Foto: Nathan Denette, ČTK/AP

Švýcarský tenista Stan Wawrinka se olympiády v Riu nezúčastní.

Článek

Tenisoví příznivci nejprve museli oželet start Rogera Federera, jenž má potíže s operovaným kolenem. Pak se omluvila Belinda Bencicová, v úterý Wawrinka a naděje švýcarského tenisu tak budou zachraňovat Timea Bacsinszká a velezkušená deblistka Martina Hingisová.

Wawrinka, šampión loňského Roland Garros a předloňského Australian Open, měl bolesti na posledním turnaji Masters v Torontu a po vyšetření u lékařů v Ženevě se rozhodl cestu do Ria zrušit. Podle odborníků má přetížená záda a nějaký čas se musí vyvarovat jakýchkoli sportovních aktivit.

"Mrzí mě to, protože po Pekingu a Londýně jsem se těšil na svou třetí olympiádu. Bohužel to není možné," uvedl v prohlášení jednatřicetiletý tenista, který před osmi lety v Pekingu vybojoval s Federerem olympijské zlato ve čtyřhře.

Před Wawrinkou (4. v žebříčku ATP) a Federerem (3.) se ze zdravotních důvodů omluvili také například Jiří Veselý nebo Francouz Richard Gasquet, kvůli obavám z viru zika do Brazílie nepojedou Tomáš Berdych (8.), Kanaďan Milos Raonic (7.) či hvězdní američtí bratři Bob a Mike Bryanovi. Hrát nebudou ani Rakušan Dominic Thiem (10.) a Španěl Feliciano López.

V Riu se sice připravuje světová pětka Španěl Rafael Nadal, ale po dlouhé pauze se zraněným zápěstím není jisté, zda do turnaje zasáhne. Losování se uskuteční ve čtvrtek, první zápasy jsou na programu v sobotu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články