Hlavní obsah

Drsný los nahlásil kouč. Ty vole, vyjekla Šafářová

Rio de Janeiro

Zrovna se chystaly opustit olympijskou vesnici, když jim na mobilu pípla zpráva od trenéra Petra Pály. „Ty vole, hrajeme s Williamskama,“ vyjekla Lucie Šafářová v reakci na soupeřky v prvním kole olympijské čtyřhry. V dvaatřicetičlenném osudí by se pro ni a Barboru Strýcovou našlo třicet přijatelnějších protivnic než olympijské vítězky a nasazené jedničky…

Foto: Paul Chiasson, ČTK/AP

Lucie Šafářová

Článek

Při následném tréninku už braly drsný los s nadhledem. „Já jsem trubka. Tohle musím proti Williamskám dát," hubovala si Strýcová na kurtu, když poslala míč nahraný od trenéra Pály do sítě.

Zatímco pro Strýcovou bude zápas premiérovou konfrontací s americkými sestrami, Šafářová už jednou na druhé straně kurtu stála. Při US Open v roce 2013 po boku Rusky Anastasije Pavljučenkové podlehla Williamsovým ve dvou setech. „Výborně servírují, je proti nim těžké hrát. Obzvlášť pak v semifinále a finále, když se dostanou do tempa," ví Šafářová, která se pro turnaj v Riu dala dohromady se Strýcovou až po odřeknutí startu Karolíny Plíškové.

Původně hrozilo, že pro Strýcovou ve čtyřhře místo vůbec nebude. „Samozřejmě jsem ráda, že tu můžu debla s Lucií hrát. Akorát na to první kolo nemáme moc dobrý los," pousmála se Strýcová.

Reklama