Hlavní obsah

Zmatení sběrači se zaučovali až při zápasech. Nevěděli, kdy míčky posílat, kroutila hlavou Strýcová

Rio de Janeiro

Kaňkou úvodního dne tenisového turnaje v Riu byla skřípající organizace na kurtech. Jako by sběrači a další pomocníci na dvorci teprve v úvodních duelech zjišťovali, jaká je náplň jejich práce. Hráči i hráčky tak mnohdy čelili komickým situacím.

Foto: Toby Melville, Reuters

Barbora Strýcová se raduje, vstup do olympijského turnaje se jí vydařil.

Článek

„Začali jsme tak, že jsme neměli ručníky. Rozhodčí to šel řešit. Přišel za dvě minuty s tím, že se omlouvá, že nemá náhradní míče. Že máme jen ty na rozehrávku a že snad v jejím průběhu další míče dorazí. Všechno nakonec dorazilo, zápas to neovlivnilo. Ale na olympiádě?" podivoval se Radek Štěpánek po zápase čtyřhry po boku Lukáše Rosola.

Barbora Strýcová při utkání s Belgičankou Wickmayerovou pro změnu narazila na zmatené sběrače míčů. „Než jim to hlavní rozhodčí vysvětlil, tak vůbec nevěděli kdy, co a jak posílat. Byly jsme z toho s Yaninou úplně paf. Nebo jsme tři minuty čekaly, než dostaneme balóny. To bylo trošku zvláštní, vlastně se mi to ještě nikdy nestalo," kroutila hlavou česká hráčka.

„Měli to trošku hůř zorganizované," připustila i Lucie Šafářová po zápase s Italkou Knappovou. „Byl prasklý ručník s ledem a trvalo, než přinesli nový. Taky nefungovala páska na síti. Ale snad to dají do kupy. Není jednoduché připravit všechno na tak velký turnaj. Měli by to zvládnout, ale my musíme být trochu tolerantní," nedělala z komára velblouda česká hráčka.

Štěpánek se proti tomu neubránil srovnání s předchozími hrami. „V Pekingu fungovalo všechno na minutu, v Londýně to bylo taky fantastické. Tady je to odlišné, taková exotika," dodal s úsměvem.

Reklama

Související témata: