Hlavní obsah

Olympijskou premiéru v singlu nezvládla. Kurt byl moc malý, posteskla si Hradecká

Rio de Janeiro

Má stříbro z olympijských her v Londýně ze čtyřhry, třikrát slavila triumf ve Fed Cupu. Přesto v neděli v brazilském Riu zažila jednatřicetiletá Lucie Hradecká premiéru jako hrom. Poprvé okusila atmosféru turnaje pod pěti kruhy ve dvouhře, do níž naskočila jako náhradnice. Hned v prvním kole však nad její síly byla někdejší světová jednička Dánka Caroline Wozniacká (2:6, 2:6).

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Lucie Hradecká při své olympijské premiéře v singlu.

Článek

Co pro vás znamenala nečekaná premiéra ve dvouhře olympijského turnaje?

Byla jsem ráda za šanci, protože singla na olympiádě jsem ještě nehrála. Snažila jsem se, co to šlo, bohužel ten kurt byl menší, než na který jsem týden trénovala. Všechno mi to létalo do uliček z kurtu pro debla, na němž jsem se chystala.

Kdy jste se o zařazení do turnaje dozvěděla?

V sobotu mě budila Petra Kvitová, s níž jsem na pokoji. Přijely jsme z ceremoniálu ve dvě v noci, mobil jsem nechala ve vedlejší místnosti a neměla ponětí o čase. A deset minut po desáté mě Petra budila, že musím být v jedenáct na kurtech, protože jsem první náhradnice. V první chvíli jsem nevěděla, o čem vůbec mluví. Řekla jsem jí, že si dám studenou sprchu a pak ať mi vše řekne. Za půl hodiny jsem už ale seděla v autobuse do olympijského parku. Člověk musí být totiž na kurtech. A odpoledne mi hlásili, že budu hrát.

Hned jste věděla, na koho při olympijské premiéře narazíte?

Ano. Bylo jasné, že půjdu na Caroline Wozniackou. Ale byla jsem i tak šťastná, že mohu nastoupit, když už jsem do Brazílie letěla.

V případě postupu by vás čekal souboj s Petrou Kvitovou. Šlo o velkou motivaci?

Já se to dozvěděla až po zápase. Nikdy se na pavouka nedívám dopředu. Když prohrajete, je úplně jedno další vylosování.

Nyní můžete na pokoji poradit Petře Kvitová, jak vybojovat účast v 3. kole...

Péťa radila mně, a kdybych její instrukce dodržovala, tak by to fungovalo. Petra zná Caroline velmi dobře, odehrály spolu moc zápasu i tréninků. Jenže ten kurt byl vážně strašně malý.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.