Hlavní obsah

Rozbolavělé H+H zastavily ukrajinský vagón

Rio de Janeiro

Po čtyřech letech se stříbrné medailistky z Londýna opět představily na kurtu s olympijskou symbolikou a nebyla to pro duo Andrea Hlaváčková, Lucie Hradecká vůbec snadná premiéra na turnaji v Riu. Houževnaté Ukrajinky Olgu Savčenkovou s Elinou Svitolinovou udolaly po dvou hodinách a devíti minutách ve třech setech.

Foto: Toby Melville, Reuters

Lucie Hradecká v olympijském Riu.

Článek

Než se stačily na zastrčeném kurtu pod obřími generátory na okraji tenisového olympijského areálu rozkoukat, prohrávaly 0:4. „Nastoupily na nás jako rozjetý vagón. Vyhrály každou přestřelku," žasla nad nástupem soupeřek Hlaváčková. „Za první čtyři gamy nic nezkazily. My to zahrály dobře a ony líp," přitakávala její deblová kolegyně.

První sadu zachránily v tie breaku, druhý set hladce prohrály 1:6 a třetí si samy zkomplikovaly z nadějného stavu 4:1. „To mě hrozně mrzelo, jak jsme ztratily ten náskok," neskrývala Hlaváčková. „Za stavu 4:4 už nám zase klepala kolena. Ale je dobré si projít takovým vývojem a vyhrát, to se obrovsky cení," pochvalovala si.

První krok na cestě za medailovou obhajobou tak zvládly. „Slyšíme ze všech stran, že je jasné, že medaili uděláme," popisuje Hradecká. „Ale když jsme na kurtu, tak si nemyslíme, že bychom měly vyhrát a bude to jednoduché," ujišťuje. Ve druhé kole českou dvojici čekají Číňanky Šuaj Pcheng, Šuaj Čang.

V pondělí ale oběma přijde vhod dne volna na doléčení šrámů. Hradecká vynechala před olympiádou turnaj v Praze kvůli bolavému břišnímu svalu, v neděli zvládla v Riu celkem pět setů ve dvouhře a čtyřhře. „Břicho super. Ale celkově jsem unavená, nečekaně," usmívala se. Hlaváčkovou zase zlobí rameno, které měla zatejpované. „V Praze jsem nemohla skoro vůbec servírovat, tady jsme udělali obrovský pokrok. Doktorský tým je tu neuvěřitelný," děkovala.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články