Hlavní obsah

Del Potro - Djokovič 7:6, 7:6Djokovič olympijskou medaili nevyhraje! Světová jednička nepřešla ani první kolo

Aktualizováno

O další senzaci na olympijských tenisových kurtech se postaral Argentinec Juan Martín del Potro. Vítěz US Open z roku 2009 vyřadil v prvním kole turnaje prvního hráče světového žebříčku Novaka Djokoviče ze Srbska! Del Potro udolal Djokoviče ve dvou tie-breacích.

Foto: Toby Melville, Reuters

Smutný Novak Djokovič po jedné z nevydařených výměn.

Článek
Fotogalerie

Del Potrovi sice aktuálně patří v žebříčku ATP až 141. místo, jenže už býval světovou čtyřkou. Jeho kariéru však poznamenalo několik operací zápěstí. Dnes potvrdil, že je definitivně zpátky.

Agresivní hrou přehrál světovou jedničku dvakrát v tie-breaku: v prvním 7:4, ve druhém 7:2. U sítě se pak vřele objali a oba se na kurtu rozplakali. Frustrovaný Djokovič při odchodu vzlykal, Del Potrovi vytryskly slzy štěstí. Djokoviče porazil i před čtyřmi lety na OH v Londýně a připravil ho o bronz.

Del Potro už před měsícem ve Wimbledonu šokoval vyřazením Švýcara Stana Wawrinky a dnes návrat korunoval Djokovičovým skalpem. Zápas zakončil symbolicky forhendem, který přibrzdila páska a srbský favorit neměl šanci. Po vyřazení ve wimbledonském 3. kole si tak vítěz 12 grandslamů prožil další velké zklamání.

Šance na olympijskou medaili v Riu mu zůstává ve čtyřhře po boku Nenada Zimonjiče. Del Potro se naopak může těšit na úterní souboj s Portugalcem Joaem Sousou.

Olympijský turnaj:
Muži, dvouhra - 1. kolo:
Del Potro (Arg.) - Djokovič (1-Srb.) 7:6 (7:4), 7:6 (7:2).
Ostatní tenisové výsledky zde.

Reklama