Hlavní obsah

Zdrcený Djokovič: Cítil jsem se jako Brazilec

Rio de Janeiro

Byl jednoznačným favoritem na zlato. Po odstoupení řady mužů elitní desítky světového žebříčku neměl mít tenista Novak Djokovič při bitvě o olympijské zlato na betonech při olympijském turnaji v Riu vážného konkurenta. Jenže srbský borec končí už po prvním utkání. Srbův sen o olympijském zlatu rozcupoval Argentinec Juan Martin Del Potro.

Foto: Toby Melville, Reuters

Smutný Novak Djokovič po jedné z nevydařených výměn.

Článek

„Juan hrál mimořádný tenis. Byl lepší, zasloužil si vyhrát," uznal Djokovič po zápase, v němž prohrál 6:7, 6:7. „Jsem smutný, zklamaný, zničený," vykládal bídné rozpoložení devětadvacetiletý rodák z Bělehradu, který má doma bronz z olympijských her v Pekingu a zlatá medaile z bitev pod pěti kruhy představuje jedinou výhru, kterou postrádá.

„Jde o jednu z největších proher mého života, mé kariéry. Určitě jsem neprohrál naposledy. Ale ztratit šanci na olympijské zlato hned v prvním duelu, přestavuje velkou frustraci," posteskl si.

„Když už musím končit, jsem rád, že mě vyřadil můj dobrý přítel, který několik posledních let bojuje se zraněními a opět se dostal na vynikající úroveň," vysekl poklonu vítězi Djokovič.

V Riu se těšil téměř domácí podpoře, fanoušci jej skvěle hnali za vítězství. „Podobnou atmosféru zažívám jen při zápasech v rodné zemi. V Riu jsem se přesně tak cítil. Měl jsem dojem, že jsem Brazilec," vyprávěl s úsměvem. „ I kvůli lidem mě mrzí, že jsem nebyl schopný zápas natáhnout alespoň do třetího setu," posteskl si Djokovič.

Del Potro se zalykal štěstím. A vlastně se vyřazenému omlouval. „Vím, že Novak chtěl z Ria zlatou medaili. Právě on mě po celou dobu léčby podporoval. A byl jsem překvapený úrovní hry, kterou jsem předváděl," vykládal upřímně senzační postupující.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články