Hlavní obsah

Pro mix jsou jedničkou grandslamoví šampióni Hradecká se Štěpánkem

Rio de Janeiro
Aktualizováno

Lucie Hradecká a Radek Štěpánek jsou volbou číslo jedna pro olympijský turnaj ve smíšené čtyřhře tenistů, pokud na Česko zůstane alespoň jedno místo. Druhým nahlášením párem je Andrea Hlaváčková s Lukášem Rosolem. Turnaj v mixu čítá šestnáct dvojic.

Foto: Nathan Denette, ČTK/AP

Český tenista Radek Štěpánek ještě neví, jestli si zahraje společně s Lucií Hradeckou olympijský mix.

Článek

„Radek s Luckou mají nejlepší možný součet, aby se do soutěže dostali. Ani jsme moc nepočítali, jak na tom jsou, protože lepší varianta stejně nebyla. Jenom počkáme, jestli se na ně dostane. Je zbytečné řešit cokoliv dalšího," vysvětlil volbu Petr Pála, vedoucí české tenisové výpravy v Riu.

Rozhodujícím ukazatelem je součet umístění v žebříčku. Do turnaje se dostane přímo dvanáct párů, dvě místa jsou blokované pro domácí dvojice a dvě přidělí Mezinárodní tenisová federace. „Andreu s Lukášem jsme nahlásili, ale jsou prakticky bez šance. Tam došlo k zapsání jen pro čistou náhodu," přiznal Pála.

Je přesvědčený, že pokud Štěpánek s Hradeckou dostanou šanci, jejich souhra může klapat. „Byl bych rád, kdyby v soutěži byli. Oba za sebou mají vítězství na grandslamových turnajích. Lucka mix hrát umí, v minulosti v něm byla úspěšná. Jejich hra by k sobě mohla sedět," přemítá Pála.

Jednatřicetiletá Hradecká slavila triumf v mixu na Roland Garros 2013 s Františkem Čermákem, jenž nyní vede Kvitovou. Štěpánek zase ve čtyřhře vyhrál Australian Open (2012) a US Open (2013).

Reklama