Hlavní obsah

Deblovému páru H+H výhry chutnají i na parkovišti

Rio de Janeiro

Nadšení a obrovská úleva! České tenistky Lucie Hradecká s Andreou Hlaváčkovou postoupily ve čtyřhře olympijského turnaje v Riu do čtvrtfinále. Obhájkyně stříbra z Londýna včera porazily pár Pcheng Šuaj, Pcheng Čang z Číny dvakrát 6:4.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Andrea Hlaváčková.

Článek

„Strašně těžké soupeřky, velmi složité podmínky. Máme obrovskou radost," přesvědčovaly české hráčky po výhře ve dvou setech.

„Pcheng Šuaj byla v minulosti první deblistkou světa a její hra se od té doby moc nezměnila. Tentokrát výborně servírovala, nekazila. Útočily jsme proto spíše přes Pcheng Čang, která je ve čtyřhře malinko horší. Ale jde o výbornou singlistku a má skvělý servis. Proto bylo důležité využít každou šanci. V první sadě jsme to splnily, v druhé se trošku trápily," rekapitulovala zápas Andrea Hlaváčková.

„Navíc byl děsnej pařák, sluníčko dost pálilo. Zcela odlišné podmínky proti prvnímu kolu, kdy byla zima, tma a utkání nemělo žádnou atmosféru," doplnila ještě Hlaváčková.

Další triumf českému páru vylepšil už tak dobré dojmy z Ria. „Všechno na nás působí úžasně. V olympijské vesnici, která je nádherná, je pořád co dělat. Můžeme se projít, běhat. Jen v tenisovém areálu se zdá, že pořád něco ještě budují," krčila rameny Hradecká. „Ale dokud vyhráváme, tak se nám líbí kdekoliv. I tady na parkovišti, které připomínají olympijské kurty zastrčené za třemi hlavními dvorci," usmívala se Hlaváčková.

V dalším kole budou Češky čelit ruskému páru Kasatkinová, Kuzněcovová. „Nemají společně moc odehráno, ale první je velmi zkušená a druhá na vzestupu. Několikrát jsem s ní měla v minulém roce hrát, tak malinko tuším, co nás čeká," říkala Hlaváčková.

Reklama

Související témata: