Hlavní obsah

Čtyři zápasy za 24 hodin. I tak chce Hradecká se Štěpánkem vyšperkovat bronzový lov

Rio de Janeiro

Ještě jednu naději na bronzovou medaili živí Česko na olympijských hrách v Riu. Po úspěšném vystoupení Kvitové ve dvouhře a třetí příčce páru Šafářová, Strýcová budou v neděli bojovat o vítězné loučení s turnajem ve smíšené čtyřhře Radek Štěpánek s Lucií Hradeckou. V sobotu podlehli americkým tenistům Bethanii Mattekové-Sandsové a Jacku Sockovi 4:6, 6:7. V utkání o bronz se české dvojici postaví čtvrtí nasazení Sania Mirzaová a Rohan Bopanna z Indie.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Radek Štěpánek s Lucií Hradeckou touží urvat v Riu olympijskou medaili.

Článek

„Zápas byl hodně vyrovnaný, oba sety rozhodovalo pár míčů. Měl jsem pocit, že při těch klíčových měla Matteková na raketě trochu štěstí. Chybělo málo a dotáhli jsme zápas do super tiebreaku, kde se mohlo dít cokoliv. Každopádně dominantní byl Sockův forhend, u něhož se těžko předpokládá, kam letí. Někdy mám pocit, že ani on sám neví, jak se mu balón zatočí. Musíme zmobilizovat síly a zakončit turnaj vítězstvím," vykládal Radek Štěpánek.

Jeho tenisová partnerka Lucie Hradecká nijak netajila, jak je po nabitém programu posledních čtyřiadvaceti hodin vyčerpaná. Vždyť během pátku absolvovala s Andreou Hlaváčkovou semifinále čtyřhry, s Radkem Štěpánkem čtvrtfinále mixu, v sobotu pak nastoupila do utkání o bronz v ženské čtyřhře a vzápětí k semifinále smíšené čtyřhry. „Bylo to hodně náročné, mám toho dost, ale posbírám síly a uděláme maximum, abychom ještě dostali medaili," ujišťovala Hradecká.

Potřebovala hlavně spánek. „Psychicky byl náročný pátek a noc na sobotu, protože jsem nevěděla, jaký bude vývoj po zranění Andrey ze čtyřhry. Přijela jsem do vesnice ve čtvrt na čtyři ráno a Andy mi psala, že je stále v nemocnici a nevypadá to dobře. Ještě ve čtvrt na šest jsem zjišťovala aktuální stav u Petra Pály. Moc jsem nespala. Fyzicky jsem dole," popisovala Hradecká, že byla v noci před sobotními zápasy v kontaktu s deblovou spoluhráčkou i vedoucím české tenisové výpravy v Riu.

První pokus o druhou olympijskou medaili v kariéře po stříbru ze čtyřhry v Londýně nedokázala během soboty s Hlaváčkovou využít. „Ale dostanu ještě jednu šanci a chci ji využít," říkala Hradecká. „Bylo by krásné zpečetit v Riu českou tenisovou dobu bronzovou. Půjdeme a vyhrajeme poslední bod," přitakával bojovně naladěný Štěpánek.

Reklama