Hlavní obsah

Puigová doufá, že doma udělala lidem radost. Ocenila i Kvitovou

Rio de Janeiro

V její zemi je stav nouze v souvislosti s šířením nebezpečného viru zika. První olympijská vítězka z Portorika tenistka Mónica Puigová proto doufala, že triumfem v Riu přinesla své zemi alespoň trochu radosti.

Foto: Toby Melville, Reuters

Obrovská radost se zmocnila Móniky Puigové po proměněném mečbolu ve finále olympijského turnaje ve dvouhře.

Článek
Fotogalerie

"Tahle výhra je pro Portoriko," řekla nevysoká 34. tenistka světa po nečekaném zisku zlaté olympijské medaile ve dvouhře. "Doma procházejí těžkými časy, potřebují dobré zprávy a já taky. Miluji svoji zemi," řekla.

Dvaadvacetiletá rodačka ze San Juanu žije a trénuje v Boca Raton na Floridě. "Protože to je nejlepší pro moji práci, ale zůstávám loajální k zemi, kde jsem se narodila. Mám rodinu v Portoriku a jezdím tam často za nimi. Chci vidět rodinu a navíc odtamtud cítím velkou podporu po celou kariéru," řekla.

V Portoriku propukly oslavy jejího triumfu a ona děkovala za podporu, kterou cítila. "Každý mi tu říkal, můžeš to dokázat. Až jsem si najednou sama začala říkat: ano, můžu. Můžu. Můžu. Pomohli mi věřit si a já to tady přetavila ve zlato."

Puigová cestou za zlatem vyřadila světovou trojku Garbiňe Muguruzaovou ze Španělska, dvojnásobnou vítězku Wimbledonu Petru Kvitovou a ve finále zdolala druhou hráčku světa Němku Angelique Kerberovou 6:4, 4:6 a 6:1. "Způsob, jakým jsem to získala, byl úžasný. Ani bych to nechtěla vyhrát jinak," řekla.

"V každém z těch utkání jsem hrála lépe a lépe. Rychleji, silněji a zároveň jsem si začala více věřit. Z každého zápasu, z kterého jsem postoupila, jsem získala spoustu zkušeností. Nakonec jsem dosáhla svého největšího snu," dodala a rozplakala se štěstím.

Po finále ocenila i bronzovou Kvitovou, kterou vyřadila v semifinále. "Musím ocenit, jak se Petra dokázala zmobilizovat po tak těžké porážce v semifinále. To je strašně těžké, ale ona to dokázala a vyhrála," řekla nečekaná olympijská vítězka.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články