Hlavní obsah

Bronzová lavina zavalila Český dům, půlka medailí byla z papíru

Rio de Janeiro
Aktualizováno

Tak to tu ještě nebylo. Čeští sportovci v sobotu vybojovali na hrách v Riu hned tři cenné kovy a Český dům poprvé v historii prožil tak masivní nájezd shodou okolností bronzových medailistů a jejich příznivců.

Oslavy v Českém domě v Brazílii. Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Tenistka Petra Kvitová a veslař Ondřej Synek přijeli s medailemi na krku, deblistky Lucie Šafářová a Barbora Strýcová zatím měly jen kartonové napodobeniny, protože vyhlášení s předáváním cenných kovů bude až po nedělním finále.

Tolik medailistů v jeden den Česko ještě nikdy na olympijských hrách nemělo, a když se přidali ke svým kolegům i další úspěšní reprezentanti včerejška - členka v pořadí čtvrtého deblu Andrea Hlaváčková a sedmá veslařka Mirka Knapková Topinková, nebylo na pódiu k hnutí.

„Jsem spokojený," říkal Synek. „Samozřejmě, cíle byly jiné. A sen o zlaté medaili se dost vzdálil. Nevím, jestli za čtyři roky budu ještě moct závodit, jak na tom budu zdravotně," krčil rameny český skifař.

K bitvě o zlato měla blízko i Kvitová. Myslí už ona na odvetu na příštích hrách v Tokiu? "To je strašně dlouhá doba. Bude mi třicet, to není tak hrozné, ale kdo ví, co se v životě odehraje. Už letos se toho odehrálo hodně. Tokio ale budou hezké hry, ráda bych se tam podívala," doplnila s úsměvem dvojnásobná wimbledonská vítězka.

Oslavu veleúspěšného dne si kromě fanoušků nenechala ještě ujít celá řada českých sportovců, kteří se budou v pondělí vracet leteckým speciálem do České republiky.

Reklama

Související témata: