Hlavní obsah

Dopingoví komisaři už kontrolovali Čechy v Riu. Došlo i na ladění uklízeček

Praha

Ladí formu v Brazílii. Vodní slalomáři Jiří Prskavec a Kateřina Kudějová už zažívají atmosféru olympijské vesnice v Riu. Poznali bydlení, jídelnu, místní uklízečky, ale také už je poctili svoji návštěvou dopingoví komisaři. Návštěva dorazila v pondělí večer. „Nebyl jsem z toho úplně nadšený. Naštěstí jsem předvedl asi svůj rekordní výkon a za deset minut jsem odcházel. Káča tam strávila asi dvě hodiny,“ citoval Prskavce server olympic.cz.

Foto: olympic.cz

Jiří Prskavec a Kateřina Kudějová už ladí formu v Riu.

Článek
Fotogalerie

Kudějová byla vzhůru, Prskavec po dlouhé cestě leteckým speciálem už dávno spal. „Přemlouval jsem se, abych šel spát co nejpozději a s posunem se vyrovnal co nejdřív. Usnul jsem kolem osmé hodiny večer. V deset budíček a dopingová kontrola. Nebyl jsem z toho úplně nadšený," přiznal Prskavec, který si v pokoji ladil i uklízení.

„Musel jsem maličko dirigovat místní uklízečky, co všechno mají uklidit, ale teď už mám v pokoji uklizeno a čisto. Jsem spokojený. Je to pokoj hodný olympiády."

Dělníci to odflákli

Kudějovou zase překvapily látkové skříně v bytech, které si po olympijských i paralympijských hrách převezmou noví obyvatelé. „Olympijská vesnice je krásná, všechno vypadá na první pohled skvěle, ale když se kouknete pořádně, není to úplně dodělané. Je vidět, že od dělníků, kteří tu pracovali předtím, je to trochu odfláknuté," řekla kajakářka.

Oba zažívají premiéru na olympiádě, vše je pro ně nové, to se týká i velké jídelny pro sportovce. „Je to obrovský mobilní stan a já jsem nikdy tak velkou mobilní budovu neviděl. Hodně mě to překvapilo. Vevnitř to vypadá moc pěkně. Výběr jídla je tam velký, takže se budu do závodu muset hlídat, abych moc nejedl," smál se třiadvacetiletý Prskavec, který už při fasování olympijského oblečení v Praze přiznal, že si dal před pár dny svíčkovou.

Reklama